Евродепутатът д-р Андрей Ковачев ще се среща с млади хора от Бургас

Среща-дискусия между д-р Андрей Ковачев и млади хора от Бургас, които се интересуват от европейското бъдеще на България, ще се състои на 02 февруари (неделя) от 11.00 ч. в зала „Компас” на хотел „България”.

Преди дискусията д-р Андрей Ковачев ще има среща с представители на Съюза на репресираните от комунистическия режим, която ще се състои от 09:30ч. в хотелл „България”, мецанина.

От началото на мандата на д-р Андрей Ковачев в Бургас работи европейски информационен център на евродепутата, в който гражданите могат да получават актуална информация по въпросите свързани с еврепойските институции и работата на евродепутатите от групата на ЕНП.

Д-р Андрей Ковачев е ръководител на Българската делегация в Групата на ЕНП (ГЕРБ)в Европейския парламент, член е на Комисията по външни работи и на подкомисията по сигурност и отбрана, като от началото на 2012 г. е избран за заместник-председател на Комисията по външни работи.

Българският евродепутат е председател на Съюза на европейските федералисти в България и заместник-председател на UEF от март 2010 г.