Създават общинско предприятие “Туризъм и спорт”

С пълно мнозинство от 20 гласа Общински съвет Поморие реши да се създаде общинско предприятие „Туризъм и спорт”. Съветниците приеха и Правилник за устройството и дейността на предприятието. От краткия дебат по точката бе прието предложението да бъде назначен конкурс за избор на директор.
Новото общинско предприятие ще провежда политиката на Община Поморие в областта на туризма и спорта.
Според докладната записка на зам. кмета на общината Илия Джингов предприятието ще управлява и поддръжа туристическите информационни центрове и подпомага туристическото обслужване на гостите и гражданите на общината.

Прието бе предложението новата структура да управлява, стопанисва и събира приходи, такси, наеми, цени на услуги на всички спортни обекти, собственост на общината.

Ето каква дейност ще развива новото общинско предприятие:

1. Провежда политиката на Община Поморие в областта на туризма и спорта.

2. Участва в разработването на дългосрочна стратегия за развитието на туризма на територията на Община Поморие. Внася предложения за актуализиране на действащата стратегия, съобразно настъпили промени в законодателството или провежданата политика.

3. Участва със свои представители в Общинска експертна комисия по категоризиране на туристическите обекти /ОЕККТО/.

4. Участва в работата на Консултативния съвет по туризъм при Община Поморие и изпълнява решенията му, свързани с дейността на Предприятието.

5. Участва в изработването на Годишна програма за развитие на туризма на територията на Община Поморие, която се приема от Общинския съвет и участва в изпълнението й.

6. Разработва краткосрочни концепции и програми в съответствие с националната и общинска стратегия и съобразно местните туристически ресурси и потребности за развитие на туризма в Община Поморие.

7. Популяризиране на Община Поморие, като привлекателна туристическа дестинация у нас и в чужбина, чрез презентиране на туристическия продукт на Община Поморие.

8. Управление и поддръжка на туристическите информационни центрове и подпомагане туристическото обслужване на гостите и гражданите на Община Поморие.

9. Търговия със стоки, аксесоари и сувенири , продажба на туристически продукти и пакети, както и предоставяне на екскурзоводски и аниматорски услуги, управление на предоставените недвижими имоти, в това число и събиране на проходи от такси, наеми, цени на услуги и други свързани с ползването на същите, свързани с популяризирането на Община Поморие като туристическа дестинация. Управлява спортните имоти, собственост на Община Поморие, включително събира такси наеми, цени на услуги и други свързани с ползването на същите.

10. Участва в поддържане и опазване на природните и културно-исторически обекти на територията на Община Поморие .

11. Изработване и разпространение на рекламни и информационни материали.

12. Взаимодействие и сътрудничество с медии, поддържане, актуализиране и популяризиране на туристическия интернет сайт на Общинско предприятие „Туризъм”- гр.Поморие.

13. Участие в национални и международни изложения, панаири и прояви, свързани с туризма, взаимодействие и сътрудничество с браншови организации и други организации/институции ангажирани в сферата на туризма.

14. Организира туристически дейности, услуги, мероприятия,прояви, форуми, обучения, промосъбития и др.подобни, свързани с развитието на туризма в Община Поморие.

15. Организира извършването на маркетингови проучвания на националния и други перспективни пазари за общинския туристически продукт, както и проучвания в сферата на туристическата реклама.

16. Разработва и изпълнява програми и проекти в областта на туризма, финансирани от Европейския съюз, национални и международни организации.

46 Отзиви

  1. До кога ще го бъде !

  2. Най много едно лято и потъва като автора си зам. кмета в небитието!

    • avtorat na tova predpriatie otiva da prodava krastavici i domati mnogo skoro

  3. До кого се допитаха,за да го открият – това общинско предприятие за туризъм и спорт?!

    По-бездарно управление от това не сме виждали!!!

  4. Иванина

    Поредната глупост на кмета и екипа му. Тази идеа сигурно е дошла от неоспоримия гении в областта на туризма Джингов! Или чудесен начин да назначим още някои от родата, и да ги разходим из света в съответствие с точка 13 от дейността на предприятието. А да не говорим че е редно да има конкурс за всички длъжности не само за директор- но пък така току виж се объркали нечии сметки по назначенията.

    • Само, че глупостта е на Общинските съветници гласували като малоумно стадо, а не на господина инициатор на това безумие! ОСТАВКА както на администрацията така и на Общинския съвет!

  5. Tova momche ne mu li e iasno Che osven za podloga na bratovched si banicharia Aleksiev za drugo ne stava

  6. какви туристически информацони центрове- той е само един и представлява ие фургон намазан з червена боя и два плаката.Още ли ще откриват? кой ще плаща тази проба-грешка ?Пак ли ние? Досега как се случваха нещата със спорта и туризма че се наложи откриването на това предприятие?

  7. Вижте само кой -кой е в общинската администрация?!

    Магдалена Шентова -АГРОНОМ,НО ПОЛУЧАВА ЗАПЛАТА КАТО:

    Ст. експерт “Туризъм, категоризация, разрешителни и регистрационни режими”

    Иванка Славова – МЕДИЦИНСКА СЕСТРА,НО ПОЛУЧАВА ЗАПЛАТА ЗА:

    Мл. експертт ”Туризъм, категоризация, разрешителни и регистрационни режими

    ДА ПРОДЪЛЖАВАМ ЛИ?

  8. По начало е сбъркана философията на туризма. Липсата на професионални експерти в общината ги забива в небитието. То не бяха посещения с наши пари на данокоплатците в безумни туристически изложения в Букурещ, Лондон, Белград и Пекин. Ежегодни разходки със задължително напиване на делегации в Гърция по време на Празника на виното -абе бош лаф мероприятия/ в превод от турски-празни приказки/, но с харчене на нашите пари. Дечко моториста има заплата от 1600 лв с никакво образование, но пък участвува като гост в международни състезания по мотори във Русия. Кмете, кмете, събери около себе си изявени хора, а не лизачи с елементарно образование. Обидно е младите да напускат Поморие и страната, Много жалко е това!

    • Koi mu dade na de4o staikov 1600 lv zaplata. Eii kmete ne te li e SRAM be bani4ar

    • анонимен

      Кметът може да привлече до себе си само себеподобни.

    • Motorist I zet mu

      Na de4o staikov zet mu sega bil premesten v ozeleniavaneto na 900 lv zaplata

  9. В новоизлязлата книга на един наш съгражданин,на стр.113 е публикувана снимка с текст:"Делегация на община Поморие посети Неа Анхиалос през август 2012 г."
    Какво обаче още се вижда на снимката:до съветничката от ГЕРБ – Ася Пеева – е застанала сестра й Тихомира,която не е общ.съветник!
    С чии средства пътуват роднините на общинските съветници?!
    Посещенията до Неа Анхиало,служебни ли са или роднински?!

    • информираната

      Тихомира пътува като представител на Българо-гръцкото дружество в тази делегация мисля. Така, че добре е първо информацията да се проверява и тогава да се дава воля на херството,

      • Едва ли е случайно пътуването на двете сестри до Неа Анхиало!

        Нямате наивници насреща си!Това да ви е ясно!!!

  10. Китайците дойдоха!!!
    Бабите ги посрещат с картонени табели на спирката пред общината.
    Айде, че не останаха!

  11. Анонимен

    Неделчо Стайков уж беше представител на Община Поморие в СПМ АД Поморие, но съсипаха футболния отбор!!

  12. И на пристанището контейнери – пълни с китайци.
    Чудо и приказ, какъв разцвет, какво благоденствие за общината ни!

  13. INFO+ е май INFO -, слабо е нформиран. В НеаАнхиало ходи делегация от Община Поморие, а не от Общински съвет Поморие: и от БГ Дружество и пр … А ми Коцето Пеев И той е там, ама що питаш за него, така ти изнася, информирай се по-. добре бе злобар. Като имаш претевнции за назначенията в Общ. администрация – явявай се и ти на конкурсите – работа- колко щеш

    • basketbool,
      ти си злобен и неинформиран!!!
      Всяка година общински съветници посещават Неа Анхиало.
      А,колкото до конкурсите в Общинската администрация……………..видяхме ги!Не сме нито слепи,нито глупави!!!
      Продължавайте да назначавате хора без необходимата квалификация!!!

    • От общината

      Ние не търсим за работата човек, ние търсим на нашия човек работа!!!!!!!!!!!!!
      Пък те конкурсите … нека си вървят за заблудените овце.

  14. Като стана въпрос за Дечо Стайков-уволниха най-кадърните хора от данъци и такси,заради него-чичо му не плащал данъци 7 години и го потърсиха да се издължи… и хайде кой от където е! Две бяха дето си разбират от работата там и от шуробаджанащината на кмета айде аут,сега за дреболия да идеш до администрацията-ще те разкарат поне три пъти щото не знаят какво да правят….СРАМ!!!!!!!!!

  15. mi to de4o staikov e nazna4il dosta hora-zet si, semeinata priatelka ivanka medicinskata sestra

    • да ви кажа от сега- още ще има, още… сега едни по един отиват в новото предприятие

  16. ИНФО МНОГО СИ НЕИНФОРМИРАН БЕ ЧОВЕК
    ПЪРВО НЯМАМ ДИПЛОМА ЗА АГРОНОМ И НИКОГА НЕ СЪМ ИМАЛА ТАКАВА
    ЗАВЪРШИЛА СЪМ КАТО ЗООИНЖЕИНЕР В СТАРА ЗАГОРА-ПЪРВО ВИСШЕ
    ВТОРО ВИСШЕ -ПЕДАГОГИКА В СОУ- СОФИЯ
    ТРЕТО -МАГИСТЪР ПО УПРАВЛЕНИЕ НА ТУРИЗМА И СТАЖ В ОБЛАКСТТА НА ТУРИЗМА13ГОД.
    МИСЛЯ ,ЧЕ С ТОВА ТИ ДАВАМ ИЗЧЕРПАТЕЛЕН ОТГОВОР
    ТАКА ,ЧЕ СИ ПОПЪЛНИ КАРТОТЕКАТА
    АКО ВСЕ ПАК ИМАШ ОЩЕ ВЪПРОСИ СЪМ НАСРЕЩА

    • до ani

      КАКВО НЕЩО Е САМОПРИЗНАНИЕТО: НЕРЕАЛИЗИРАН ЗООИНЖЕНЕР + НЕРЕАЛИЗИРАН ПЕДАГОГ?!

      И СЕГА,ЗА ДА СТАНЕ ЯСНО НА ЧИТАТЕЛИТЕ НА САЙТА,ЗАЩО СИ НА ТАЗИ ДЛЪЖНОСТ В ТУРИЗМА,НАПИШИ И ЗА "ТОПЛАТА ВРЪЗКА",КОЯТО ИМАШ С ФАМИЛИЯ ДЖИНГОВИ!

    • истината

      Коха ти беше комкура за назначаване? Кратък въпрос и опаквам кратък отговор с топня дата на конкурса!

  17. Бистра

    То топли връзки БОЛ!!! 150-то новоназначени, ако си представят родословните дървета ще залесим и Община Несебър чак!!! А относно коментара на Иван,във връзка с Дечо Стайков и чичо му,да не е само той-обществена тайна е вече,че задължения на големи длъжници отдавна липсват в системата на местни данъци и такси!!!

  18. do ob6tinarite

    ne vi li e sram ot krajbi. vsi4ki s novi koli

    Eneva-,pasat CC 60000lv.

    De4o-nova dacia 20000lv.

    Adam-novo audi 60000lv.

    Kmete ti i kun4o kakvo 4akate

  19. В ПОМОРИЕ КРЕТЕНИ КОЛКО ЩЕШ,АМА ТИ ИНФО ГИ БИЕШ ВСИЧКИТЕ
    РАЗБИРА СЕ НЯМА ОТКЪДЕ ДА МИ ВИДИШ ТРУДОВАТА КНИЖКА ,НО ТРЯБВАШЕ ПО БЕЛИТЕ МИ КОСИ ДА СЕ СЕТИШ ,ЧЕ ИМАМ ДОСТАТЪЧНО СТАЖ ПО ВСИЧКИ ПРОФЕСИИ ТАКА ,ЧЕ СЧИТАМ СЕБЕ СИ НЕ САМО ЗА РЕАЛИЗИРАН СПЕЦИАЛИСТ НО И ЗА ДОБЪР ПРОФЕСИОНАЛИСТ.
    ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО НАСТОЯЩАТА МИ РАБОТА НА НЕЯ СЪМ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВИСОКИЯ СИ ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ ПОКАЗАН И ДОКАЗАН В ПРЕДИШНАТА МИ РАБОТА ДО ТОЛКОВА ,ЧЕ ДА МЕ ПОКАНЯТ ЛИЧНО НА ТАЗИ. РАЗБИРА СЕ СЪЖАЛЯВАМ АКО СЪМ ТИ ЗАЕЛА ТВОЕТО МЯСТО,НО ЕДВА ЛИ СЪМ ПОКАНЕНА ЗАРАДИ ТОПЛАТА СИ ВРЪЗКА СЪС ФАМИЛИЯ ДЖИНГОВИ.

    • всичко се вижда

      КАКВА ПРОСТОТИЯ!!!

      КАКВО САМОИЗТЪКВАНЕ!!!

      • pak uveli4enia i bonusi

        По т.51. от дневния ред: „ОС-32/16.01.2014г. – Докладна записка от д-р Милена Енева – Председател на Общински съвет – Поморие, относно изменение и допълнение на Правилника за организацията и дейността на Общински съвет – Поморие, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация” се прие следното
        Р Е Ш Е Н И Е:
        № 902/31.01.2014г.
        На основание чл.21, ал.3 от ЗМСМА, Общински съвет – Поморие приема изменение и допълнение Правилника за организацията и дейността на Общински съвет – Поморие, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация, както следва:
        1.Чл.13, ал.2 от става: Размерът на възнаграждението на председателя на общинския съвет е в размер на 90 на сто от възнаграждението на кмета на общината.
        2.Чл.55, ал.3 става: Размерът на възнаграждението на общинския съветник за един месец е 70 на сто от средната брутна работна заплата в общинската администрация за съответния месец.
        3.Общински съвет – Поморие допуска на основание чл.60, ал.1 от АПК предварително изпълнение на настоящото решение.

        • Анонимен

          И интересно, че сама си го предлага възнаграждението!Имат един е-мейл,на който никой не отговаря, а уеб сайтът на Общинския съвет въобще не работи (най-вероятно даже не знае и това, че не функционира-пари на вятъра за този сайт на Аристидов!)
          Охааа,и като сложим по 3 лева (вместо 2.90лв, защото ресто не знаят какво) потребителска такса от всеки клиент в поликлиниката…ухааааааааааааааа!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Милионери ще станат някои хора на наш гръб, а в същото време си чакаме хубави улици, пътища без дупки, автогара, многофункционална спортна зала,…

    • истината

      След твоето назначение как се промени туризмопотока на Община Поморие?

    • Какво безочие!!!Какво неподплатено самочувствие!
      "…високия професионализъм показан в предишната ми работа"
      Висок- в какво обаче?! В СЪСТАВЯНЕ НА ПОМОРИЙЦИ НА ИЗМИСЛЕНИ И ИЗОПАЧЕНИ АКТОВЕ,ОТ КОИТО ВЗИМАШЕ ПО 10% !!! По -долна и по- нагла жена няма от тебе в общината!
      Мястото ти не е там,а в затвора! ГНУС ме е от такива като теб!

    • Шентова да ходи на училище

      Хахахахаха, до ani

      1. Много лош вкус и маниер да пишете само с главни букви;
      2. От изказването излиза че всички хора с бели коси са с "ДОСТАТЪЧНО СТАЖ ПО ВСИЧКИ ПРОФЕСИИ" и следователно са "РЕАЛИЗИРАН СПЕЦИАЛИСТ И ДОБЪР ПРОФЕСИОНАЛИСТ". къде е предпоставката, къде е заключението, доста е инфантилно и смешно подобно твърдение за възрастен човек като вас. СТАЖ не означава професионализъм, набийте си го под белите коси и спрете да се излагате.
      3. Доста бие на очи това самохвалство и раздуване. Професионалистите се доказват с добри изяви и безупречна работа по специалността, а не на думи.
      4. Май трябваше да се пробвате в педагогиката, поне покрай децата да научите правописа \който явно не е от силните ПРОФЕСИОНАЛНИ черти\;
      6. Заради топлата ви връзка с Джингов не са допуснати млади и способни хора и това си личи от километри и явно засега не тежи на съвестта ви.

      Ако сте толкова голям професионалист, докажете го с действия. Приземихте парашута на високата позиция, сега поработете за да си заслужите заплатата и се опитайте с всичките ви псевдо професионалисти колеги да привлечете туристи, а не да ги гоните с мръсотията по улиците, паяци, строежи и ремонти посред лято. Ще ви държим лично отговорна за онова което се случва в туризма в Поморие и ще направим петиция за отстраняването ви от общинския пост, в случай че не си заслужавате заплатата, която НИЕ плащаме.

      • Иванина

        Шентова е тотално куку. Аз по- некомпетентен човек от нея, едва ли ще срещна. Да- нека да каже как е заела мястото на държавен служител без обявен конкурс за назначение?! как стават тия работи – или ние сме много прости и изтърваме нещо, или сме много по- умни и не ни убягва нищо?! едно е да се самоизтъкваш… съвсем друго е какво мнение имат хората за твоя "висок префесионализъм"?! Нахално поведение от Ваша страна г-жо Шентова!

  20. do d-r eneva

    eii niamate naiajdane. ot iadene si zaprili4ala na iskra fidosova

  21. Алексиев кмет

    Какво сте се разврякали след 5 години пак ще сте тук а аз на Хаваите ще си гледам кефа!

  22. В Община Поморие започнаха да "работят" за местните избори през 2015-та. "Предприятието" е създадено. !!!ТО ЛИ ЩЕ БЪДЕ ЧЕРНАТА КАСА ЗА ИЗБОРИТЕ?!!! Ще се назначават приоритетно – от по-голямо семейство, повече гласове за шефа.
    МОТОТО Е: СМУЧИМ ОТ ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ТАРИФИ, РЕПУБЛИКАНСКИЯ И ВСИЧКО, ОТ КОЕТО МОЖЕМ – ПО МНОГО.
    Между другото, това в кв. "Св. Георги" ,покрай морето, какво беше: брегоукрепване или портфейлоукрепване? Питам, защото се руши.

    P.S. Открийте разликите между общинското предприятие за туризъм в Бургас и матрьошката му в Поморие?

  23. гепаджия

    Като всичко направено през пръсти от гепаджиите….. апропо "дефектно" но и ефектно.С много фанфари и шум ….за нищо.Къде е велоалеята…също е почти без колчета….ами синята зона какво стана с нея.Там е върха на сладоледа на беззасконието и печеленето на лесни пари за сметка на отрудения блъскащ се за нищо българин.Алексиев да започва да си сяда на гъза и да си гледа баничките видя се че не може нищо дза направи за това градче.Няма ясна визия за него в бъдещето.

  24. В Поморие спорт няма, погледнете, в какво състояние са игрищата, дори и реновираното хамбално игрище е направено толкова нелепо, кои слага 15см бордюри непосредстено до ръба на игралното поле като там би трябвало да е гумирано и омекотено заради самата безопастност на спортуващите но това го има само в Поморие. Отидете до Бургас на 18км е погледнете как се изграждат подобни съоражениа с гранули и добро покритие а не с кривонивелиран бетон и и зелена изкуствена трева за дворове, от най-евтината като е доказано 4е бетонната настилка уврежда коленета, особенно на подрастващите тъй като хрущялът не е достатъ4но калциран и развит, но уви Поморие … Моля кажете ми кой капацитет проектира това игрище , и ако може да разберем каква е цената на ремонта му… Защо в Бургас игрищата и спортните съоражения се изграждат ка4ествено,а в Поморие бутафорно, като парите от еврофондовете за спортни площадки са едни и същи…? Това е само капка в морето на невежеството, да не говорим за стопанисването на игрищата в "СОУ"-тата и т.н. . В Поморие приоритет са велоалеите , сините зони, общинските апетитни терени , фиктивните брегоукрепваниа , бутафорните кръгови движения и изграждането на общински спортни центрове които ще се напълнят с 4иновници, и родственици. Спортът е движение нужни са терени , действиа , а не спортни центрове с директори и заместник-директори… Замислете се… Засрамете се…

    • анонимен

      То в Поморие много неща се изграждат смешно- велоалея, синя зона, кръгово кръстовище, мижав стадион (вижте в Созопол какъв голям стадион правят за град,който е няколко пъти по-малък от Поморие)…Всяка година в Поморие се прави по една глупост-недомислица, за която се харчат на вятъра обществени пари!Спрете, господа управляващи, с тези експерименти!