“Дон Жуан” кани бургазлии в Операта

Зимният сезон на сцената на Държавна опера – Бургас продължава с мюзикъла “Службогонци”. Вечно актуалната комедия на Иван Вазов, показваща ламтежите на мераклиите за държавна служба, ще се играе този вторник (4 февруари), от 19:00 часа. След това службогонците отсъпват място на романтиката. Точно на нея е подчинен и февруарският афиш, който предлага на зрителите повече от вълнуващи заглавия.

На 7 февруари прочутият прелъстител Дон Жуан ще посети Бургас след “отсъствие” от няколко години, за да произнесе вечната си реплика за виното и жените като смисъл на живота. Веселата драма на Моцарт ще се играе седмица преди Свети Валентин под режисурата на директора на Операта Александър Текелиев. Същото представление ще бъде поставено премиерно във Варна на 21 февруари.

Следващото заглавие от афиша ще покаже през какво е готова да премине истинската любов. Всички, които се чудят как да изненадат половинките си за празника на влюбените, могат да ги заведат на “Манон Леско” от Джакомо Пучини. На 14 февруари, на сцената на Бургаската опера, ще властват страст, съблазън и опасни авантюри, благодарение на красивата Манон Леско. Манон е млада жена, чиято съдба е решена – трябва да отиде в манастир, но вместо това се оказва в обятията на истинската си любов де Грийо … докато парите свършат. Безпаричието заличава роматиката от съзнанието й и тя избира заможния рентиер Жеронт дьо Равоа, за да разбере по-късно, че е направила грешка. Каква е развръзката – ще можете да разберете на 14 февруари.

След фаталната любов е време за лежерно настроение и шансоните на Едит Пиаф. На 19 февруари балетът “Една нощ в Париж” ще пренесе публиката в атмосферата на френско вариете, с помощта на красива хореография и костюми. Балетът е по музика на Малер и Рахманинов, като на сцената ще прозвучат най-известните песни на врабчето на Париж – Едит Пиаф.