Вие сте тук: Начало » Актуално » Евгений Мосинов: „Ще поискаме бюджетът на пенсионерските клубове в града да се завиши“

    Евгений Мосинов: „Ще поискаме бюджетът на пенсионерските клубове в града да се завиши“

    Среща – дискусия с представители на „Съюз на пенсионерите – 2004” проведоха общинските съветници от БСП – Бургас. Тя бе част от поредицата срещи с нестопански организации, които се организират по инициатива на Общински съвет на БСП във връзка с предстоящото приемане на бюджет 2014 на Община Бургас. Основният разискван проблем бе недостатъчното финансиране на съществуващите тридесет и девет пенсионерски клуба на територията на общината.

    „Бюджетът, с който организацията разполага е недостатъчен, за да покрие дори най – важните текущи разходи. Субсидиите недостигат и молбата ни е да получим съдействие те да бъдат завишени”, изрази исканията на възрастните хора председателят на Общински съвет на „ Съюз на пенсионерите 2004” Вяра Андонова. Според думите й, парите, които се отпускат са малко и с тях едва се плащат неотложните разходи на клубовете, които обединяват над три хиляди и двеста членове в пенсионна възраст от целия град.

    „Ще поискаме бюджетът на пенсионерските клубове в града да се завиши. Това би могло да стане като се потърсят резерви. Например в представителните разходи на Община Бургас. Бюджет 2014 трябва да бъде по – социален. Нужно е в града да се инвестира не само в техническа инфраструктура, но и в хората на града. Особено в социални групи и общности каквито са пенсионерите“, заяви по време на дискусията председателят на Общински съвет на БСП – Бургас Евгений Мосинов.

     

    Горе