Христиана Бургазлиева с атрактивно шоу в Гала вечерта на КСТ „Бургас 1975“

С парад и бразилска самба бе открито 39 -то издание на Официалната церемония по връчване на годишните награди на Клуб по Спортни танци ” Бургас 1975 ”.

Всички двойки бяха подготвили невероятни шоу програми, представени с елегантност, финес и страст, съобщиха от клуба.

В знак на признателност и уважение, председателят на клуба Андрей Тодоров от името на УС на КСТ „Бургас 1975“ връчи специална и парична награда на новия спортен директор  Щерион Камбуров.

Афро шоу в ритъма на Зумба, Ча-Ча-Ча и Самба бе представено от бронзовите медалисти от Държавния Шампионат за 2013 по Латиноамерикански танци в групите на Младежите и Състезатели до 21 год. възраст Димитър Димитров и Десислава Тепавичарова.

Специална статуетка за особени заслуги за издигане имиджа на клуба бе връчена на Кирил Димов, който приключва спортната си кариера, за да продължи образованието си в Холандия.

Георг Киряков и Христиана Бургазлиева, които са бронзови медалисти по Стандартни танци в групата на юношите за 2013 год. и шампиони на южноевропейската купа за юноши в Аласио – Италия , изпълниха атрактивно шоу наречено ” Матрицата ”.

Две състезателки от най-атрактивните и успешни танцови тандеми Ванеса Манева и Виолета Янева блеснаха на Гала вечерта и без  италианските си партньори – Салваторе Тодаро и Лоренцо Сика, възпрепядствани от неочаквани обстоятелства.

Ванеса Манева представи невероятно  атрактивния танцов спектакъл „Битка между доброто и злото“ и заслужено обра овациите на публиката. Ванеса и Лоренцо Сика са шампиони за младежи и състезатели до 21 години по Латиноамерикански танци и  бронзови медалисти на едно от най – престижните състезания в света Щутгарт – Германия и финалисти на редица Международни състезания в чужбина.

Виолета Янева, която заедно с партньора си Салваторе Тодаро са 10 кратни шампиони на България в групата на Аматьори Стандартни танци, носители на Световна Купа Бургас 2013 и финалисти на много Международни състезания  обяви по време на церемонията, че заедно с Тодаро ще продължат кариерата си при професионалистите и като семейство.

Най – новата двойка на клуба и претенденти  на Аматьори Латиноамерикански танци Иван Карастоянов и Габриела Бургазлиева изпълниха пламенно Пасо Добле.

Гала вечерта приключи със специална изненада – страстна и лирична румба, изпълнена от  бившата състезателка на КСТ”Бургас 1975 ” Ина Желязкова и  датчанинът Троелс Беърл. Двамата са двукратни Световни Шампиони по Латиноамерикански танци в групата на Аматьори Абсолютни безаапелационни победители на най- престижните състезания в света , а именно U.К , International , Blackpool .Победители са на редица Международни състезания от веригата на Международната Танцова Федерация  WDC .

Специални награди бяха раздадени и на основния треньор на клуба Добрина Паричкова , както и на Траяна Зелямова ,  и техните помощници Иван Карастоянов и Васил Павлов .