Кабинетът “Орешарски” разпредели къде да отиват милионите

Кабинетът “Орешарски” одобри разпределението на 499,345 млн. лева от публичната инвестиционна програма за растеж и устойчиво развитие на регионите, съобщи министърът на финансите Петър Чобанов на пресконференция в Министерския съвет.

Финансовият ресурс е разпределен за проекти по сектори – за ВиК и управление на отпадъците – 78,3 млн. лв.; за транспортна инфраструктура – 104,6 млн. лв.; за социална инфраструктура – 197,5 млн. лв., в това число за училища и детски градини – 25 млн. лв., за висши училища 15,7 млн. лв., за здравеопазване 27 млн. лв., за спортни зали и съоръжения – 62 млн. лв., и за други сектори – 119 млн. лева. Общо за благоустройството на малките населени места по Програмата са разпределени 112 млн. лева.

За община Поморие финансиране ще получи Детска градина с две групи в УПИ I , кв. 122 по плана на гр. Поморие /кв. Север/на стойност 998 500 лв.

Един от проектите, който също ще получи финансиране е пътят Миролюбово – Каблешково – Ахелой. Стойността му е 4 милиона лева.

Информация по проекти и програми по Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите” можете да откриете на адрес https://www.minfin.bg/bg/page/853