Конкурс за популяризирането на културния туризъм в Европа

Проект „Роля на културата и културното наследство в регионалните политики за устойчивост на туризма“ CHARTS, откри конкурс за наградата CHARTS за развитието и популяризирането на културния туризъм в Европа.

В конкурса могат да кандидатстват всички туристически дестинации от Европейския съюз, Норвегия и Швейцария. Целта е да се повиши популярността на европейските културни дестинации. Те могат да кандидатстват с техните постижения и дейности, които вече са дали значителни резултати, в 12 добри практики на тема културен туризъм.

Носителите на наградата в класациите ще бъдат признати като примери за върхови постижения, вдъхновяващи други туристически дестинации и стимулиращи по-нататъшното развитие на регионалните инициативи.

Представяне на проекта и наградата ще бъде направено от 12:00 ч. на 11 февруари в Голямата зала на Община Бургас.

Кандидатурите ще се приемат по e-мейл до 31 март 2014.

Наградата е част от дейностите по проект CHARTS, реф. №1328R4 изпълняващ се от Сдружение на общините от югоизточен регион. Проектът се осъществява с подкрепата на Оперативна програма за междурегионално сътрудничество INTERREG IVC и е съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие.

 

1 коментар

  1. Анонимен

    Поморие да кандидатства-да не спи общината ни!