“Човекоядката” по Иван Радоев на поморийска сцена

На 25.02.2014г./вторник/ от 18.30 ч.  Драматичен театър “Адриана Будевска” – Бургас ще представи театралната постановка “Човекоядката” по Иван Радоев в салона на читалище „Просвета-1888” в Поморие.  Постановката е на Борислав Чакринов.

В спектакъла участва почти цялата трупа на Бургаския театър: Юрий Ангелов, Аглика Бояджиева, Антоанета Кръстникова, Валери Еличов, Димитрина Тенева, Златко Ангелов, Зорница Константинова, Иван Григоров, Невена Цанева, Николай Стоименов, Стоян Памуков.

В главната роля е Тончо Токмакчиев. Сценография и костюми: Вечеслав Парапанов.

Текстът на Радоев не оставя равнодушен никого от публиката. Поставя такива въпроси като: Защо искаме да избягаме от свободата си ? Защо искаме някой друг да мисли вместо нас? Защо си измисляме идоли, на които да се кланяме?

Действието на пиесата се развива в старчески дом, в който освен социални, се поставя и доста екзистенциални проблеми. Може ли човек достойно да посрещне смъртта си, доколко старостта е тъжна и не е ли тя бъдещето ни?

“Човекоядката” е драматична комедия, в която смешното се движи към драматичното, а драматичното към смешното. Историята на случващото се в един старчески дом е всъщност модел на ставащото в нашето общество.