Евродепутат поздрави ЖГЕРБ-Поморие за четвъртото издание на „Медена раздумка”

За четвърта поредна година дамите от ЖГЕРБ-Поморие отбелязаха Деня на пчеларя със специално организирано събитие „Медена раздумка”. То се проведе в Здравница „СанМарина” (бившия рехабилитационен център „Свети Георги”) и в него взеха участие дългогодишни производители на мед от Поморие и региона, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ – Бургас. Събитието уважиха председателят на ОбС-Поморие д-р Милена Еневa, неговият заместник Неделчо Стайков, общински съветници и жители на града. Специални гости на инициативата, превърнала се в традиция, бяха Стоян Шентов, експерт консултант зооинженер, и доайенът на българското пчеларство Кирил Кирилов.

Специална изненада за всички присъстващи бе видео-поздрав от евродепутатa от групата на ЕНП/ГЕРБ Мария Габриел. Народните представители от ГЕРБ – Бургас, които не успяха да присъстват на събитието, заради извънредното заседание на 42-ото НС, изпратиха поздравителен адрес до организаторите и всички присъстващи.

„С провеждането на четвъртото издание на „Медена раздумка” организацията на ЖГЕРБ -Поморие доказа за пореден път, че е сериозно ангажирана да съдейства за развитието на пчеларството в Поморие и региона. С тази инициатива искаме да уважим всички хора, които полагат труд и постоянство за запазването на сектора. Приветстваме и усилията на кмета на Поморие, Иван Алексиев, който изпълни поет ангажимент и Фестивалът на меда вече е факт”, сподели председателят на ЖГЕРБ Поморие Аделина Чолева.

Организаторите на „Медена раздумка” бяха подготвили дискусия на тема „Новости в новия програмен период за сектор „Пчеларство”, обсъдена бе и проблемът за масовия мор на пчели и пчелни семейства Стоян Шентов сподели в детайли полезна информация относно възможностите, начините и изискванията за кандидатстване по различните програми за подпомагане на пчеларите и субсидиите , които се отпускат през новия програмен период 2014-2020 г.

В по време на събитието бе представен филм от Първия национален фестивал на меда „МЕД, МОРЕ И СЛЪНЦЕ ”– ПОМОРИЕ 2013, който е включен в културната програма на Община Поморие и за 2014 г. Всички гости на събитието получиха тематични подаръци от ЖГЕРБ-Поморие.