Третото издание на фестивала„Включи града“ е от 6 до 8 юни 2014 г. в Бургас

Вече са ясни датите за новото издание на фестивала, който ще „включи“ града за трета поредна година. От 6-ти до 8-ми юни това лято бургазлии и гости за пореден път ще станат част от тридневния фест, който преобразява познатите пространства и премахва границите между изкуство и публика.

Под надслов „Бургас 2114“ тазгодишното издание на фестивала ще изпрати града 100 години напред. Без бариери помежду си, артисти и публика ще могат заедно да интерпретират своята визия за Бургас – такъв, какъвто си го представят в бъдещето. Както и през миналите издания на „Включи града“, програмата ще бъде наситена от много и разнообразни събития на ключови места в и около Морската градина. Структурата на отделните сегменти също се запазва като основните творчески направления са: интерактивни арт-инсталации, пърформанс, творчески работилници, концерти, кино и изложби. Видовете изкуства и жанрове са максимално широко застъпени, така че всеки да успее да открие по нещо за себе си.

За своите две издания „Включи града“ реализира над 200 събития с над 300 участника от 7 държави, а повече от 80 хиляди посетители се вдъхновиха, докоснаха и създадоха изкуство, преобразявайки своя град в артистично пространство и място, където всеки се чувства свободен да създава и претворява не само заобикалящия го свят, но и самия себе си.