И Красимир Стефанов напуска ГЕРБ

Бившият директор на Националната агенция за приходите (НАП) и депутат от ГЕРБ Красимир Стефанов е подал заявление тази сутрин, с което напуска групата на ГЕРБ и става независим, предаде КРОСС.

Напускането на Стефанов идва три дни след като друг финансист от ГЕРБ – бившият заместник-министър на финансите Владислав Горанов, напусна парламента.

Красимир Стефанов е третият депутат, който напуска групата на ГЕРБ и става независим. Преди него това направиха Георги Марков и Светлин Танчев.

„Като съм независим, може би нещо от мен ще зависи”.

Така напусналият ГЕРБ Красимир Стефанов коментира за Нова телевизия своето решение. Той аргументира тази стъпка с това, че иска да гласува по съвест. Така например заяви, че би подкрепил отпадането на забраната за пушене на обществени места. По този въпрос парламентарната група на ГЕРБ беше против.

Стефанов твърди, че ако не успее да постигне нищо като независим, следващата му стъпка е да излезе от Народното събрание.

Бившият шеф на Националната агенция за приходите заяви, че няма проблеми с ръководството на ГЕРБ.

Той категорично подчерта, че няма да се включи в друга политическа група.

ОТ ГЕРБ останаха изненадани от своя човек.

“Никой от колегите ми не е знаел, както и аз. Тъй като следващият ви въпрос ще бъде на какво го отдавам – на задкулисието. На начина, по който се управлява държавата днес, благодаря.”
Така Цецка Цачева, зам.-председател на групата на ГЕРБ, коментира напускането на Красимир Стефанов, който днес стана независим депутат.

Попитайте него за мотивите му. Аз не мога да ви ги кажа, каза пред журналисти в парламента заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и побърза да обясни, че няма напрежение в партията.
„Мога да имам някакви предположения, но не мога да бъда сигурен”, обясни той. Той каза, че решението донякъде го е изненадало.

Стефанов влезе с листата на ГЕРБ в Хасково. Той ръководеше приходната агенция през 2011 г., когато данъчните проверяваха имотното състояние на тогавашния вицепремиер Цветанов във връзка със сигнал от РЗС, че притежава 6 апартамента в столичния квартал “Изток”.

Тогава след 5-месечна проверка Стефанов обяви, че Цветанов е с чисти сметки и няма разминаване в доходите и разходите на семейството. Проблеми имало обаче с тези на тъста и тъща му.