Почина депутатът от БСП Димчо Михалевски

Почина депутатът от БСП Димчо Михалевски. Народният представител е издъхнал на 48-годишна възраст след тежки усложнения след прекарана бронхопневмония.

В края на декември 2013 г. той бе приет в болница в Истанбул след усложнения от вирусна инфекция, съобщава КРОСС.

Тъжната вест за кончината на младия народен представител от Бургас дойде от колегите му в парламента, след което заседанието беше прекратено.

“Отиде си един млад човек, който всички народни представители познаваха с добро. Познаваха го със силата му да отстоява политическите си идеи, да влиза подготвен в политически битки, да ги печели и да се отдава на обществото, на България. Любящ баща, човек, вярващ в бъдещето на България”, каза председателят на НС Михаил Миков.

Депутатите почетоха с едноминутно мълчание и ставане на крака паметта на Михалевски.

Димчо Михалевски е роден на 24 октомври 1965 година в град Кърджали. Завършва “Промишлено и гражданско строителство” в УАСГ. Магистър е по политически мениджмънт от НБУ.

Бил е заместник-кмет на община Кърджали (2000-2003). Координатор на отдел “Регионална политика” във ВС на БСП (2004-2005). Изпълнителен директор на “СД лайтинг” АД (2004-2005). Зам.-министър на Министерство на регионалното развитие и благоустройството в 86о-то правителство на България.

Избран за народен представител от листата на Коалиция за България в 41-ото НС от 22-ри МИР Смолян. Избран за народен представител от листата на Коалиция за България в 42-ото НС от 2-ри МИР Бургас.

Областният и Общински съвет на БСП – Бургас изказа най-искрени съболезнования на близките на депутата. Дълбоко скърбим за голямата загуба, пишат в съобщение до медиите.

Областният управител на Бургас, също изказа съболезнования по повод кончината на депутата.

Позволете ми да изкажа своите най-дълбоки и искрени съболезнования по повод внезапната смърт на Димчо Михалевски, големия български политик, обществен деец и уважаван депутат от Бургаски многомандатен избирателен район. Присъединявам се към мъката на всички и скърбя заедно с Вас за тази тежка и непоправима загуба.

Напусна ни един великолепен човек, талантлив оратор и незабравим с обаянието си политик от БСП. На различните отговорни обществени длъжности, които заемаше като заместник-министър и депутат в 41 и 42-то Народно събрание за своите 48 години той направи изключително много за развитието на Бургаска област, за напредъка и просперитета на България. До последния си миг той живя с проблемите, трудностите и сложните социални предизвикателства, пред които е изправена и днес нашата родина. Във всичките си действия като инженер – конструктор, стопански ръководител и народен представител той умееше да печели  приятели, да предизвиква доверие, уважение и подкрепа сред различни обществени слоеве и общности.

Винаги ще ни липсва неговият изключителен професионализъм,  нравствената му чистота, човечност и неповторимо чувство за хумор. През целия си стремителен път през живота той бе отдаден на великолепната кауза за напредъка, модернизацията и успеха на България.

Почивай в мир, скъпи приятелю!

Поклон пред светлата му памет!

Павел Маринов,

Областен управител на Бургаска област

Съболезнования поднесоха и колегите на Михалевски от опозицията.

Изказваме нашите най-искрени съболезнования към семейството, близките и приятелите на нашия уважаван колега Димчо Михалевски. С неговата кончина българският парламентаризъм загуби един достоен политик. Той винаги отстояваше позициите си аргументирано, експертно и всеотдайно. Колегата Михалевски ще остане в историята на българското Народно събрание като изключително отговорен и последователен в своите идеи и каузи, пишат от ГЕРБ.

СДС – Бургас също изказва съболезнования на роднините, приятелите и колегите на народния представител от  Коалиция за България  Димчо Михалевски, който ни напусна днес.

Димчо Михалевски беше наш политически опонент, но той беше  професионалист и достойна личност, която използваше цялата си жизнена енергия, за да работи за Бургас. Затова изразяваме своето уважение към него и ще го помним с добро.

Поклон пред светлата му памет!

По-късно от централата на БСП – Бургас  на ул. „Фердинандова“ 60 е отворена книга за съболезнования в памет на народния представител от ПГ на Коалиция за България инж. Димчо Михалевски. Всички, които биха желали да отдадат своята последна почит, могат да направят това на 19 и 20 – ти февруари 2014 г. , от 10.00 до 17.00 часа.