Ива Кусева полага депутатската клетва в сряда

Поморийката Ива Кусева влиза в парламента на мястото на внезапно починалия Димчо Михалевски. „Съжалявам, че по такъв повод трябваше да вляза в Народното събрание. Нямам претенции, че ще успея да заместя парламентарист от ранга на Димчо Михалевски, но се надявам да се впиша бързо в бургаската група на депутатите”, коментира в първата си обществена изява новият народен представител Ива Кусева.

Тя е юрист по образование. Горда е, че е първият депутат на БСП от Поморие. Именно това е и причината да не се откаже от мястото си в Народното събрание. Ива Кусева е майка на двумесечно бебе. Призна, че в първия месец ще й се наложи да е често в движение, но веднага след като се устрои в София, бебето Иван ще дойде при нея. Смята, че силата й в парламента ще бъдат проблемите на туризма, местното самоуправление и регионалната политика.

Като приоритет си поставя проблемите на дребния бизнес в туристическия бранш. „ В момента например глобите за един собственик на 5 стаи и на един огромен хотел са еднакви. Това не е редно и аз искам промяна в тази насока”, коментира Ива Кусева.Според нея развитието на малкия бизнес е силно затруднено.

„Аз съм представител на Поморие, малък град, в който почти всички имат отношение към туризма. Когато започне сезонът обаче ни заливат с проверки. Сякаш целта е не да се помогне, а да се попречи на дребния бизнес”, отчита Ива Кусева. Тя ще положи клетва като депутат в сряда, пише Gramofona.com

Писмо с пожелания за професионални успехи до новия депутат е изпратил кметът Иван Алексиев: „Вярвам, че Вашите принципи и професионализъм ще Ви водят в изпълнението на отговорната мисия да бъдете един от законодателите на страната. Надявам се доброто ни сътрудничество да продължи, за да работим заедно за интересите на Поморие и на нашите съграждани. Пожелавам Ви да защитавате убежденията си със същата твърдост, както досега, да спечелите доверието на Вашите колеги и избиратели и да се радвате на още много професионални успехи!”

2 Отзиви

  1. Анонимен

    Дано не забрави от къде е тръгнала, че е поморийка и да се завърне пак тук след края на мандата!А по време на мандата да работи активно за Поморие!

  2. Пожелаваме ти успех и да извадиш далаверите на Ваньо Баничката на светло