Министър Терзиева връчи на поморийския кмет Разрешително за строеж на рибарското пристанище

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева посети Музея на солта в Поморие. Проектът е финансиран с близо 2 млн.лв. по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г. Музеят е единственият по рода си в България и Източна Европа, специализиран в производството на сол чрез слънчево изпарение на морска вода, което е автентичен местен обичай.
„Проектът е пример, че когато има интегрирано развитие, когато се надграждат успешни начинания, се постига добавена стойност“, заяви министър Терзиева.
По думите на министъра туризмът е ключов отрасъл на българската икономика, който e приоритетен за правителството. 110 млн.евро е индикативният бюджет за туризъм по новата ОП „Региони в растеж“.
Пред журналисти министърът на регионалното развитие съобщи, че са осигурени 4 млн.лв. от Публичната инвестиционна програма на правителството за ремонт на пътя Миролюбово – Каблешково – Тънково – Слънчев бряг. Строителните работи по 29-километровото трасе ще започнат през пролетта и ще завършат през юни – преди началото на активния сезон. Плановете на регионалното министерството предвиждат за новия туристически сезон да бъдат изградени и две нови кръгови кръстовища на входа и на изхода на Поморие.
Терзиева информира, че започва и проект за брегоукрепване на Поморие. „Пролетта стартираме тръжната процедура. Индикативният бюджет е около 8 млн.лв., осигурени със заем от KfW.” Обектът има голямо значение за опазване на Черноморския бряг от ерозия, както и за предпазване от наводнение на прилежащите територии в община Поморие, посочи министърът и добави, че строителството може да започне още това лято.
При посещението си в Поморие министър Терзиева връчи лично на кмета Иван Алексиев Разрешение за строеж на проекта за реконструкция и модернизация на рибарското пристанище в града. Кметът възторжено изрази огромната си радост. Според плановете рибарското пристанище трява да бъде завършено в края на 2015г.

4 Отзиви

  1. Анонимен

    Хората изградиха големи пристанищни комплекси за лайнери, пътнически и товарни кораби, а ние с едно рибарско пристанище за лодки се занимаваме?Приходите в общинската хазна ще дойдат с изграждането на голямо търговско пристанище, с акостирането на лайнери и пътнически кораби, с изграждането на изкуствените острови (за тяхното изграждане общинското ръководство има 1.5 години, че идват избори през есента на 2015г.!).

  2. Ти какво очакваш от такива люде, които не гледат по далече от носа си. Толкова могат и толкова и дава държавата. Ама екип, ама чудо, всички знаят по 3-4 езика, всички са учили зад граница-какво му трябва на човек. Ся га яде кифтета мълча нали?

  3. Ваньо Баничката

    Комисионите продължават.

  4. наивен

    Не обиждайте изпълнителната власт, те са едно сплотено семейство, както се казва от сой. Роднина до роднина все по тази линия наредени и послушни. Зер благодарни, че на общинската трапеза………..
    Тяхното високомерие е обяснимо, видно от горепосочените причини. И те ще паднат от клона, но Поморие си остава Поморие!?