Вие сте тук: Начало » Актуално » Бареков осигурява кворум в НС с бивши депутати на ГЕРБ и БСП
    Бареков осигурява кворум в НС с бивши депутати на ГЕРБ и БСП

    Бареков осигурява кворум в НС с бивши депутати на ГЕРБ и БСП

    С двамата независими депутати, които стават негови представители, от утре Бареков ще държи кворума в парламента, ако от “Атака” решат да го бойкотират.

    Това се казва в съобщение на “България без цензура”, направено непосредствено сред новината, че напусналият групата на ГЕРБ депутат Светлин Танчев става част от експертния екип в партията на Бареков.

    В момента гласовете на БСП и ДПС събират общо 119 депутати. С гласовете на двамата независими депутати се осигурява кворумът за работа на парламента.

    Миналата седмица към “България без цензура” се присъедини и Румен Йончев от Коалиция за България. Като експерт при Бареков отиде и ексдепутатът от ГЕРБ и бивш шеф на данъчните Красимир Стефанов. Той обаче напусна парламента.

    От партията на Бареков съобщават, че двамата независими депутати ще представляват “България без цензура” в парламента. “Няма да ставам член на “България без цензура”, но се присъединявам към икономическата им платформа и ще ги представлявам в парламента”, е коментирал Светлин Танчев.

    Очаква се той и Румен Йончев скоро да внесат два законопроекта – единият за създаване на агенция “Чисти ръце”, която да разследва политиците на най-висши нива, а вторият – за подпомагане на стартиращ бизнес.

    Първата публична изява на Светлин Танчев като част от “България без цензура” ще бъде на среща днес с експерти от КТ “Подкрепа”. /КРОСС/

    Горе