Такситата за лято 2014 в Несебър ще бъдат 587

С гласуваното решение №703 Общинският съвет определи и срока за подаване на заявления за издаване на разрешения за таксиметров превоз 01.03.2014-31.03.2014.

Постъпилите заявления в едно с представените документи се разглеждат съвместно от комисията по ред, законност, местно самоуправление, приватизация, следприватизационен контрол  и контрол по изпълнение решенията на местния парламент и представители на общинската администрация. След разглеждане на заявленията, комисията утвърждава списък на лицата, които отговарят на изискванията за издаване на разрешение за осъществяване на таксиметрова дейност съобразно утвърдения общ брой на такситата на територията на общината. В решението се указва, че  на един превозвач ще се издава разрешение за таксиметрова дейност на теритоирята на Община Несебър за календарната 2014 за максимум 3 броя автомобили, включени в списъка към Удостоверението за регистрация.

За упражняващите таксиметров превоз на пътници се въвеждат трайно залепени водоустойчиви, светлоотразителени стикери, защитени с холограма, по образец за календарната 2014 за всеки отделен автомобил, залепящи се на предния десен калник, на задната страна на автомобила и вдясно на предното стъкло. Максималните цени за таксиметров превоз на пътници за един километър пробег валидни през м.г.се запазват и за 2014 – дневна тарифа в размер на 3.00 лв и нощна-3.50 лв. Цената за повикване на адрес не може да надвишава цената за един км пробег по съответната тарифа с не повече от 50 %,а първоначалната такса не трябва да надвишава цената за един км пробег по съответната тарифа в населено място с повече от 50%.
За местостоянки за лицензирани таксиметрови автомобили с издадено разрешително от Община Несебър бяха определени: – град Несебър-стара част: район след АС “Пристанище”, в района на площад “Месамбрия”, Северна алея, нова част: до “Пощата”, срещу х-л “Феста панорама”, паркинг Здравна къща, пред паркинг р-т “Вятърна мелница”, район почивна станция “Лада”, район почивна ст. “Булгартабак”, в района поч. база “Академика”, район на спирка “Горубсо”, хотел ” ИФА”, района на Норвежко селище, района на аквапарк “Несебър”, паркинг пред Градския стадион.
В кк ” Слънчев бряг”: в района срещу спирка “Фрегата”, Вили ЮГ, паркинг пред клуб “Мултиплейс”, в района на магазин ” Перла”,паркинг пред магазин “Младост”, паркинг срещу автогарата “Несебър”, паркинг пред пощата “Слънчев бряг”, пред хотел “Кристал”, алеята между ресторант “Палма” и хотел “Бисер”, аквапарк „Слънчев бряг„район поликлиника “Слънчев бряг”, комплекс “Браво”, комплекс “Елит I”, комплекс “Елит II”, комплекс “Елит III”, в района на комплекс “Съни дей”, в района на хотел “Ивана палас”, в района на хотел “Вела”, в района на хотел “Северина”, паркинг пред вилна зона “Зора”, в района на Морски санаториум, в района на АС „Инцараки„ , паркинг пред хотел “Сън райс”; в района на комплекс „Форт Нокс„ ; до централен вход на вс „Елените„.
В Св.Влас: централен площад и до хотел “Скай – хотел”, в Равда: централен площад и в района на комплекс „Емералд„, в Обзор: автогара, ресторант «Ореха», ресторант “Комета” и хотел ” Хелиос бийч “.

За външни таксиметрови автомобили местостоянките ще са в Несебър – пред паркинга над ресторант “Вятърна мелница”; в Слънчев бряг – района срещу автогара ” Несебър” и в Обзор – района на Автогарата.

Съветниците гласуваха и мерки по организация и безопасност на движението на територията на община Несебър за сезон 2014. Но тъй като той още не е започнал паркирането по ул.”Хан Крум” става и по този начин.

кдкздт

                                                                            Максим МОМЧИЛОВ

 

 

1 коментар

  1. kakvo ni interesuva nas broikata na nesebarskite dolni bak6i6i i obirgii