Борисов: Колкото повече депутати напуснат ГЕРБ, толкова по-добре

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов прогнозира пред журналисти в парламента, че колкото повече депутати напуснат партията му, толкова по-добре. Според него в следващите дни ще стане ясно дали двамата напуснали ГЕРБ, които сега са независими депутати, ще осигуряват необходимия за БСП и ДПС кворум, предаде КРОСС.

„Явно е, че действат задкулисни процеси, които са доста силни, но това е прекрасно време за ГЕРБ – ако има хора, които са подвластни на други интереси, това е прекрасно за нас”, допълни той.

„Като имаш пари можеш въобще да не участваш на избори, а да си купуваш направо депутати и да си правиш парламентарна група. Не мога да разбера само защо Станишев толкова се зарадва на тази група”, с тези думи Борисов коментира новата конфигурация в 42-рия парламент, след като двама независими преминаха в редиците на партията на Николай Бареков „България без цензура”.

„Ако се окаже, че „България без цензура”, без да участва в изборите, подкрепя БСП и ДПС сега да стоят на власт, това също е хубаво, защото няма как да подлъжат дясно-центристките избиратели, че са позиционирани в център-дясно. Така че ни предстои да видим дали тези депутати ще подкрепят БСП и ДПС или съответно кворумът ще падне”, допълни Борисов.

В следващите месеци, според него, ще стане ясно как ще се позиционира партията на Бареков в политическата ниша и дали ще е патерица на ДПС и БСП. Ако застане зад двете формации, това щяло да е самоубийство за младия политик.

Атака, по думите на Бойко Борисов, нямало да тръгнат срещу правителството, защото имали „строги ангажименти”. Поредните коментари на Делян Пеевски пък не му били интересни. По-притеснен е обаче от това, че Европол ни били бесни, че сме пропуснали тон и половина кокаин да мине през наша територия.

Той отправи и съвет към колегите си в службите: „Поучете се от това, което се случва с Цветанов, същото ще се случва с вас, действайки по този начин”. Борисов заяви, че казва тонът му е най-приятелски, защото той е бил този, койти ги е назначавал на работа и издигал на тези постове. “Никой не си извади поука, прокурорите си извадиха и виждате в този случай те си мълчат и към момента не повдигат обвинение”, каза той.

Лидерът на ГЕРБ смята, че властта сега затлачва всички проекти – и то жизненоважни проекти. “Големите градове – от Благоевград до Ямбол и Сливен пътуват по магистрала “Тракия” и отиват към Слънчев бряг и Созопол. Четирилентовият път там е задължителен. Ние му направихме колко километра вече. Проектиран – само да се прави Гледах “Марица” като ходих до Любимец – те само са отнели хумусния слой. Ако работят с това темпо, няма да стане поне 2-3 години. А с унищожаването на проекта “Хемус” – Северна България по никакъв начин няма да се оправи. Без “Хемус” няма шанс за Северна България”, каза Борисов и добави: “Хемус” с два четирилентови пътя – Русе-Търново и Мездра-Ботевград. Това е разковничето за Северна България. Не се ли направи – няма никакъв шанс”.