Кметът на Несебър отличен с почетна грамота на БЧК

IMG_1585-1

Кметът на Община Несебър Николай Димитров бе единствен сред колегите си от Бургаска област отличен с почетна грамота на БЧК. Тя му бе връчена от председателя на Централния съвет на хуманитарната организация Христо Григоров в началото на Областната отчетна конференция на Българския червен кръст-Бургас.
Отличието на несебърския кмет е за проявено човеколюбие и в знак на признателност за утвърждаване на хуманитарната същност на Червения кръст в интерес на обществото и държавата.

По предложение на Виолета Георгиева-председател на БЧК-Несебър Областната конференция  започна с минута мълчание в памет на починалите изключително популярните долгогодишни деятели на организацията от Несебър Руска Япаджиева и Петър Домошенко.
Конференцията премината под мотото: “Да помагаме на хората да си помагат”. Особен принос за изпълването със съдържание на този девиз на най-хуманната организация в България имат и несебърските червенокръстци, които като доброволци  безвъзмездно се грижат за облекчаване участта на самотни възрастни хора, деца и младежи,хора с увреждания,хронично болни и останали без подслон,изтъкна в отчета си пред делегатите на конференцията председателя на Областния съвет на БЧК д-р Ненов. БЧК-Несебър е общинска организация с традиции и една от най-изявените в областта. Тя помага на нуждаещи се и хората в затруднено положение не само на несебърска територия. Сред населените места, в които се разпростира грижата, хуманността и милосърдието на несебърските червенокръстци са: Широка лъка, Пловдив, Варна, Камено, Русокастро, Тополовград, с. Долни Цибър-Монтана, Тополовград.
Отчитайки безкористната грижа на несебърските червенокръстци, след получаването на почетната си грамота от председателя Националния съвет на БЧК Христо Григоров кметът на община Несебър Николай Димитров заяви:  “Изненадам съм от наградата. Моята скромна роля е нищо в сравнение с тази на доброволците от Червенокръстката организация в общината”.

                                                     Максим МОМЧИЛОВ