Депутатите от ГЕРБ настояват за разблокиране работата по четирилентовия път Бургас-Слънчев бряг

Бургаските народни представители от ГЕРБ се обявиха в защита на изграждането на северния обход на Бургас и разблокиране работата по четирилентовия път Бургас-Слънчев бряг. Ето какво пише в пълния текст на декларацията:

ДЕКЛАРАЦИЯ

НА НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ

ОТ ПП ГЕРБ-БУРГАС

Ивелина Василева, Димитър Бойчев, Иван Вълков, Снежина Маджарова, Семир Абу Мелих, Диана Йорданова, Галина Милева

 

Настояваме правителството и в частност министърът на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева да преразгледат решението си за блокиране работата по четирилентовия път „Бургас – Слънчев бряг” и Северния обход на Бургас.

Изказването на министъра в Бургас, че тези проекти ще започнат да се реализират евентуално през 2016 г. категорично показва, че не са приоритет за държавата и вероятно няма да се случат изобщо, докато това правителство управлява субективно страната ни. Това се случва, въпреки че този път беше едно от най-лансираните предизборни обещания на БСП.

Припомняме, че Бургаска област внася 2,2 милиарда лева в републиканския бюджет и заслужава да получи финансиране не само за рехабилитация на третокласни и второкласни пътни отсечки.

Обръщаме внимание и на още един факт. На територията на бургаски регион летуват най-много туристи. Всяка година на летище „Сарафово” преминават над 2 млн. пътници, като от този сезон започва работа втори терминал, с което туристите ще могат да се увеличат до 2 700 000.

Одобряваме решението на правителството да рехабилитира пътната отсечка от с. Миролюбово към Каблешково, но изявленията на министър Терзиева и народните представители от БСП-Бургас, че това ще облекчи трафика към курортите звучи абсурдно за всеки, който познава пътната карта на региона. Надяваме се, че управляващите разбират, че тези над 2,5 млн. пътници от летището няма как да пътуват до Несебър и Слънчев бряг през с. Миролюбово?!

Припомняме, че последната част по четирилентовия път път „Бургас – Слънчев бряг” е отсечката „кв. Сарафово – Поморие” и тя беше направена с решение на правителството на ГЕРБ.

Настоящото правителство има шанса да довърши този път от национално значение, за който не трябва да се намират оправдания.

Категорично против сме и замръзяването на Северния обход на Бургас. Той би трябвало да свързва двата първокласни пътя 1-6 и 1-9. Целта му е да обира трафика, идващ от север и от летище „Сарафово” към АМ „Тракия”. В момента целия този поток преминава през Бургас, натоварва и амортизира градската улична мрежа.

Проектът вече беше отхвърлен от програмата „Растеж и устойчиво развитие на регионите”, по думите на министър Терзиева не е предвидено и друго финансиране.

Настояваме и това решение на правителството да бъде преразгледано, тъй като отсечката е от изключителна важност за целия град и за нея вече има изготвен проект.

3 Отзиви

  1. нападател

    ДА ИДАТ ДА КОПАТ, КАКТО ХОДИХА ДА БУТАТ ЗНАЦИТЕ НА МАГИСТАРАЛА "ТРАКИЯ".
    И НАШИЯ НАЙ-ОТПРЕДЕ С ДА ПОСРАМВА ЦЕЛИЯ ГРАД!!!

  2. jasta prasta

    Да,добре едните правиха пътища за сметка на социалните плащания,другите плащат по 30 лв. на калпак и великденски добавки но оставят разрухата да властва.Всичко се пише на гърба на народа.Заплатите са замразени….цени на стоки и услуги ще се покачват(независимо от спада на някои от тях) които бяха спекулативно завишени за да могат "некои" наши хора да направят пара….апропо за предизборно купуване на гласове.Нищо ново под българското слънце.

    • гахсга

      Пътищата са на кредит, изградени с "доброволен" труд от родните подизпълнители, а парите само Плевню знае къде са.
      Същите тези пътища искат огромна сума за поддръжка и най-важното НЕ СА СЪОБРАЗЕНИ С АВТОПАРКА на републиката.
      Другите даже нямам желание да ги коментирам, те са господарите на разрухата и хаоса.