Вие сте тук: Начало » Актуално » През лятото на 2014 година ще се проведе най-мащабното досега издание на бургаския Фестивал на пясъчните скулптури
    През лятото на 2014 година ще се проведе най-мащабното досега издание на бургаския Фестивал на пясъчните скулптури

    През лятото на 2014 година ще се проведе най-мащабното досега издание на бургаския Фестивал на пясъчните скулптури

    През лятото на 2014 година ще се проведе най-мащабното досега издание на бургаския Фестивал на пясъчните скулптури. Избраната тематика е „Приказки от пясък”, съобщиха от бургаската община. Планирано е извайването на 65 персонажа в над двадесет композиции, които ще радват бургазлии и гостите на града до септември включително.

    Посетителите на най-вълшебното място в града ще имат въможност да запечатат красиви спомени с героите от носителя на награда Оскар за най-добър анимационен филм – “Замръзналото кралство”,  Астерикс и Обеликс, Маша и мечока, Дон Кихот и Санчо Панса. Това е само малка част от приказния състав, останалото оставяме на вашето въображение.

    Вдъхването на живот в една пясъчна фигура е изкуство. Затова и тази година, наред с традиционно силното българско участие, своя талант ще покажат скулптори от Чехия, Белгия, Ирландия, Полша, Украйна и Русия. Преговори се водят още с майстори на пясъчното изкуство от Португалия, Италия, САЩ и Австралия.

    Традиционно фестивалът ще бъде открит в първата седмица на месец юли. Убедени сме, че тазгодишното пътешествие из пясъчния град на приказките ще бъде още по-вълнуващо и отново ще пренесе посетителите в един свят, където всичко е безгрижно и весело.

    Горе