Поморийският лекоатлетически тандем отново победители в планинското бягане на Витоша

Поредната приятна изненада в международния ден на жената отново бе поднесена от поморийския тандем в леката атлетика – Татяна Дячкова с треньор Атанас Атанасов. В рамките на една седмица се проведоха две състезания по планинско бягане на Витоша, включени в спортния календар на БФЛА /Българска федерация по лека атлетика/

На 1 и 8 март по трудните и заснежени терени на Витоша се проведоха съревнованията в зимна обстановка за всички възрастови групи. Участие в тях взеха и поморийските лекоатлети: Татяна Дячкова и Иван Атанасов и техният състезаващ се треньор: Атанас Атанасов.

Отлично представяне за Татяна Дячкова, която спечели два златни медала при девойките младша възраст, съответно на 3600 м. и на 2500 м. Това не беше изненада за никой, който се интересува от лека атлетика, тъй като през миналата година, като състезателка на Спортен клуб „Атлет 2004” Поморие, Татяна извоюва множество отличия на планински бягания, кросове и шосейни пробези, а така също е една от талантливите атлетки на 800 м., въпреки, че е само на 15 години. Много сериозно израстване в спортно-техническо отношение показа Иван Атанасов, който спечели два бронзови медала в планинските бягания на Витоша при юношите младша възраст. Амбицията и постоянството в тренировките, които демонстрира Иван през последните месеци бяха възнаградени.

Основната подготовка и на двамата млади атлети е насочена към Балканиадата по планинско бягане, която ще се проведе през месец юни в Смолян.