Черноморска колоездачна лига „Спринт“ ще стартира от Поморие

Черноморска колоездачна лига „Спринт“ започва на 15 март, тази събота, съобщи Георги Енчев- член на ръководството на лигата и мениджър на колоездачен клуб „ Несебър”.

Тази година първият официален старт ще бъде даден в Поморие. Лигата ще се проведе в морския град, тъй като юношите за първи път стартират в нея. Стартът ще бъде даден в 11 часа, като финалът на състезанието ще бъде пред новия стадион в града. Надпреварата ще бъде за момчета -младша възраст, предаде Gramofona.com.

Очакват се около 100 участника. Регламентът на лигата позволява участниците да бъдат от всякаква възраст. Така по този критерий състезанието става отворено.

За купа „Кошарица“ състезанието ще се проведе на 29 март. През април ще се проведат две състезания за купа „Варна“ и купа „Несебър“. Три са състезанията през май в градовете Нова Загора, Свети Влас и Малко Търново.

През слънчевия юни ще се проведе надпревара за Пробег „Димо Ангелов“ и купа „Обзор“. Едно състезание ще има юли за купа „Равда“. През август ще има две надпревари за купа „Царево“ и купа „Странджа“. Две състезания ще се проведат септември за купа „Дием спорт“ и „Каблешково“.  Последната надпревара от спортния календар ще бъде на 5 октомври за купа „Слънчев бряг“.