Нова система за паркиране на летището

От няколко дни летището в Бургас има нова система за пракиране и плащане на паркинга. Поставени са 4 разплащателни автомата, които имат за цел да улеснят  трафика при изхода. Единият автомат е монтиран непосредствено преди да се излезе от летището, а до него има кабина със служител, който да разяснява и помага за организацията на трафика, пише Gramofona.com.

Другите 3 разплащателни автомата са монтирани на самия паркинг. Летището изготвя проект за опознавателни и указателни табели на няколко езика. Те ще важат за целия паркинг и целта им е да регулират движението на пристигащите автомобили.

Четирите автомата ще са достатъчни да поемат трафика през лятото, когато на ден кацат стотици самолети в Бургас, тъй като 80%  от пътниците се поемат от автобуси.

Заради силния дъжд в понеделник се е наложило автомобилите да се обслужват от служител на летището. Новата паркингова и разплащателна система работи от 3 дни и все още е в пробен период, уточниха от аеропорта.

От летището се ангажираха с официално изявление до медиите, което ще излезе до няколко дни. То ще бъде с цел популяризиране и  опознаване на новата система.