Първите украински туристи вече пристигнаха в Несебър

turisti_ukraina1

Докато през миналата година сезонът в Несебър бе открит с пристигането на първия круизен кораб на 10 април, през настоящата това става още на 23 март.

В медиите продължават да се публикуват анализи и прогнози как кризата в Украйна ще се отрази негативно на предстоящия туристически сезон у нас, но първите украински туристи вече са в Несебър.

Първата група от 50 украински деца пристигна с автобус от Киев през ГКПП-Дуранкулак. По договор със специализираната фирма за детски туризъм „Тradecom” – Бургас децата бяха настанени в известния несебърски хотел „Мистрал”, където ще останат през целия си престой.
По време на престоя малчуганите, които са от специализирана спортна школа към 205 училище в Киев, ще използват базата на Градския стадион в Несебър, предлагаща отлични условия за практикуващите футбол. Приемащата туроператорска фирма вече е резервирала базата на стадиона, където ще се осъществява учебно-тренировъчния процес и малките киевски футболисти ще играят контролни срещи със свои връстници от Несебър, Поморие и Бургас.

Управителят на „Tradecom” Стоян Найденов, който 50-годишен стаж в бранша на организирания детски туризъм, информира, че следващите групи от Киев пристигат на на 10 и 17 април. Той изрази и  увереността си, че независимо и въпреки създалата се ситуация в Украйна, бъдещите групи, които са с увеличаващ се състав, ще пристигат по вече действащия график.

                                                   Максим МОМЧИЛОВ

turisti_ukraina2