Блокират в неделя Главен път I-9 за час /видео/

dimitar_kanarievДа се строи ли по Черноморието при стриктно спазване на екологичните норми или да не се строи изобщо бе темата на дискусията в предаването “Референдум” на БНТ.

Мнението на двете страни бе дискутирано от министъра на околната среда Искра Михайлова, Светослав Младенов – изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, позицията на еколозите – адв. Свилен Овчаров от “Зелени адвокати”, Любомир Попйорданов – председател на Асоциацията за алтернативен туризъм и Димитър Канариев – председател на Националната Асоциация Българско Черноморие.

В края на дискусията Димитър Канариев заяви, че в неделя  ще  бъде блокиран за 1 час Главен път І-9, който свързва почти всички български черноморски курорти.

“Ние сме за развитието на Българското Черноморие в рамките на закона. Смятаме, че законодателството е прекалено рестрективно и спъва икономическата дейтост, затова като асоциация призоваваме кметовете и жителите по Черноморието да излязат на протест и да затворят Главен път  Бургас – Варна за 1 час, за да можем да защитим нашето собствено развитие и благоприятна среда за поминъка на хората”, заяви председателят на Национална Асоциация Българско Черноморие.

Видеозапис от предаването може да гледате тук:

https://bnt.bg/predavanyia/referendum/ochakvajte-referendum-25-mart-2014-da-se-stroi-li-po-chernomorieto

6 Отзиви

  1. На 30-ти Март , Неделя нека всички граждани на черноморските общини да излязът и да протестират да кажат че тях ги има и че гласът им трябва да се чува и че никой не може да се разпорежда с техните имоти !

  2. Защо уважаемите "зелени" искат да се разпореждат с частна собственост?! Кога обикновените хора ще осъзнаят, че цялата пушилка, която вдигат тези псевдоеколози, е добре отмерената им крачка към това, именно ТЕ да разполагат и да се разпореждат с имотите на хората – да ИМОТИ – къщи, дворове, градини, лозя и т.н. Днес искат да управляват частните земи по Черноморието, ами какво им пречи утре да претендират за къщата ви?!!! (Ако имат право да ви глобят 5000 лева за неекологичен покрив, дали няма да търсите начин да минете с 1 хилядарка в нечий джоб и без официална глоба?) Скорошен пример: никой човек няма ПРАВО да прави нищо в Странджа, защото само ще пречи на "зелените", а те вече имат спечелени за там пари по европроекти ( 7-8 милиона евро – нищо работа), но европроектите се финансират и от българския бюджет – от вашите задължения към държавата, мили хорица… А местните хора се чудят как да привлекат повече туристи, как да платят постоянно качващите се сметки за ток и вода и да изкарат зимата с парите от мизерния и измъчен 30-40-дневен туристически сезон…

    • Не на елементарното сплашване!

      Много елементарно изказване, госпожо!

      • Те не мислят за бъдещето на града такива като нея..а само как да им построят една кооперация на парцела с 90 % застроена площ да вземат бързи и лесни пари от нищо и никаква пустееща земяяя….

  3. Анонимен

    Дайте информация какво стана в неделя!Блокиран ли бе пътят?
    Нито една медия (поморийска (доколкото има такава), регионална и национална ) не казаха за Поморие, а тази асоциация все пак е със седалище в Поморие!

  4. Подкрепям зелените…тези ,които искат да строят и да осерат районо около голямото селено езеро да го духат.