Призив към поморийци за протест!

/Без редакторска намеса/

Инициативен комитет подкрепен от

Национална асоциация „Българско Черноморие”

 Уважаеми съграждани,

Групичка, наричаща себе си еколози, от близо десет години чрез призива:”Да опазим природата!” завзе Поморийското езеро и присвоява нашите земи. Улисани в нашите ангажименти не забелязахме как тази групичка придоби огромна финансова мощ, чрез европари, платени от нашите джобове,  и диктува на няколко вече правителства закони свързани с екологията, така че да са в тяхна полза и в ущърб на нас, живеещите по Черноморието. Ние, поморийци като граждани с достойнство и разум наистина опазихме природата като казахме: „Не на петролопровода Бургас – Алексанропулис!” с успешно проведения референдум.

Нека в неделя – 30.03.2014г., да покажем на България, че сме наследници на вековна история и можем да защитим собствените си земи, солници, имущество и Поморийското езеро от набезите на „зелените” нашественици.

Този, който се чувства горд и достоен помориец в неделя – 30.03.2014г., в 13:00 часа да излезе на КПП Поморие (изхода за Слънчев бряг) за символично блокиране на пътя Бургас-Варна.

Нека кажем:”СТОП НА ЗЕЛЕНИЯ РЕКЕТ!” ;

„ВЕДНАГА ОБЩО УСТРОЙСТВЕН ПЛАН!”;

„ПОМОРИЙЦИ МОГАТ ДА СИ ОПАЗЯТ ПРИРОДАТА САМИ!”.

 

За контакти:

Тодор Георгиев – 0886833393

Димитър Канариев – 0887709096

48 Отзиви

  1. Георги Пеев

    Интересна инициатива, но без да знаем кои са организаторите, нещо не се връзва идеята им. Колкото до участието на община Поморие във водещи международни туристически борси картината е повече от жалка.
    Кмета/ технолог готвач/, Дечо моториста/ без образование/, Илия Джингов/физкултурник/, Шентова/агроном/ без никакви езикови познания представят Поморие. На всичкото отгоре с Айтос и Руен!
    Какво искаме от неграмотници в които има само себеподобни-примера с Илия Кусев е показателен.
    Другото, като му дойде времето!

  2. Палачинката

    Много и всестранно развити личности в Общината. Щом готвачи,мотористи,ченгета,доктори,сервитьори,зеленчукопроизводители почнаха да разбират от всичко-Поморие е много затънал град.

  3. Да защитим правата си.

  4. Анонимен

    Dа се блокира така,както лятото Поморие остава блокирано и е трудно да се излезе на главния път, заради големите задръствания и неудобните изходи на град!Сложете светофарни уредби най-накрая!Уж предният Общински съвет гласува тяхното поставяне?!

  5. Георги Пеев

    Ама моля Ви се, кои сте Вие да давате акъл на Султан Иван? Той не обича някой да му се репчи и го мрази жестоко. Виртуалните ви нещастни съветници кръжат около него като мухи на мед.
    За светофарите сте абсолютно прави, но далаверата е в плочките- нали така!
    Имаме да чакаме за два светофара на двата изхода на града ни към Бургас и Слънчев бряг.
    Колкото до безумната идея на кмета да се направят т.н колела как ще стане, като лятото вече чука на вратите ни-затворени предварително с нелепото участие на борса с нашите пари от които на куково лято ще дойдат туристи от Пекин, Лондон,

    • Интересно защо кмета и тиквите около него нямат становище по темата и си траят все едно нищо не се случва.

      • Защото чакат пари от това правителство. Който си мълчи получава финансиране.

    • Не от Пекин и Лондон, ами и от Карнобат няма да дойдат туристите това лято, защото кмета е приготвил изненада за всички. Познайте каква! Започва изграждането на т.н. воден цикъл, което означава – усилена строителна дейност-разкопани улици, струпани материали, шум от машини и т.н. и т.н. – през летния сезон.

  6. Михаил

    По голяма тъпотия не бях чел досега. Поздравления на авторите и организаторите. Само ще кажа, че познавам по голямата част от тези еколози и ви гарантирам, че тук говорим за 99% доброволчески труд. Тези хора, както и аз, просто обичаме природата и не сме съгласни тя да се унищожава за да се строят отвратително грозни хотели. Повечето хора тук в Бг, немогат да си представят, че има хора, които просто обичат природата и биха направили всичко за да я спасят от алчните ненаяли се материалисти. Много е просто, четете коментарите в фейсбук, за да разберете общественото мнение относно строенето по черноморието. Тъпи маниполатори.

    • Георги Пеев

      Елементарни изводи на платени или неуки такива писачи.
      Абе аланкоолу! Защо тогава на поморийци-собственици на терени и солница край езерото е забранено да строят, а в същото време на Зона А /между лечебното езеро и морето зад военния санаториум се строят масивни хотели с участие на някои от общината.
      Като обичаш природата, защо не спреш тази бетонна инвазия на 5 метра от морето и на 5 метра от езерото ни?
      Прочети първото изречение, ТРОЛ НЕЩАСТЕН като ТЪП МАНИПУЛАТОР!

  7. zainteresovan

    Уважаеми съграждани по този въпрос едно мнение няма и не може и да има.Хора много интереси също! Но да е едно за всички, не за обикновените поморийци да не могат да направят каквото и да е с имотите си ,а "някои" приближени на кмета да вдигат седем етажа на първа линия.А преди около месец на извънредно заседание общинския съвет продаде отредения за парк парцел (в руския квартал) естествено за строеж.Кому се налагаше това?Освен на кмета и компания.После една екскурзийка на съветниците и пито платено.Ако тези същите изготвят подробно устройствен план само бетонни градини ни чакат.Хора без морал и съвест!!!!!

    • В момента масово се разпродават общински имоти по всички населени места. Парите от тези продажби се харчат безобразно и безразборно.Като например да се правят кърпежи на настилката по цялата Княз Борис, дни преди да започна разкопаване на същата тази улица, във връзка с подмяната на водопровода и канализацията.

      • Местен

        Май тези 4 500 000 които бяха за улици и градинки се изпариха.????

  8. Ако могат и на гробищата ще почнат да строят…писна ми от такива…

  9. Георги Пеев

    Мълчанието на Михаил 27.03.2014 at 20:41 е повече от обяснително.
    След като мълчанието е злато, а златото метал,СЛЕДОВАТЕЛНО мълчанието е метал.
    Какво търсим от метални глави,а?-.нищо и никога.
    За радост на неграмотните в общината свити около перата на пауна кмет.

  10. До кмета

    Ваньо спри да разпродаваш Поморие. Ти нищо друго ли не можеш-търси финансиране от фондовете или ще си останеш най смешният кмет управлявал Поморие.

  11. Стачката да бъде водена от Ваньо Пицата-той има опит в махането на знаци и отваряне на магистрали.

  12. Не е ли време да заведем общо дело срещу действията на община Поморие и кмета-продавачка.
    Паркът в Малкото езеро съществува на хартия, единствено защото са отнемани по 50% от имотите на поморийци за озеленяване
    и инфранструктура.
    Терените отредени за озеленяване отдавна са нечии мръсни ръце приближени на управниците ни! Няма паркове, няма градинки
    !
    ЗАПОР НА СМЕТКИТЕ НА ОБЩИНАТА И ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ОТНЕТИТЕ ЗЕМИ ПО ПАЗАРНИ ЦЕНИ!

    • 1. Продавачката на всички Общински имоти е Общинският съвет!
      2. За отнемането – нямаше да се отнема ако не се искаше застрояване и то по безумен начин, преминало пак през Общински съвет!
      3. На кой по точно искаш да запорираш сметките?!

      • Местен

        Продавачката е кмета. Всички продажби са по негово предложение.

      • Отнемано е за ОЗЕЛЕНЯВАНЕ И ПЪТИЩА.
        Редно е след като няма озеленяване да се възстановят земите на собствениците на пазарни цени.
        За справка в Бургас отнемат до 30% от имотите, в Поморие 50%.

      • до Петър

        Ти да не си от платените тролове на кмета или си назначен в общината от него. Кажи на Шефа да направи нещо смислено в Поморие. Общината не е павилион за банички, блинчики и пици.

        • Предложи нещо смислено на Общинския съвет, те от своя страна ако приемат и гласуват "за", то Кмета ще трябва да го изпълни.

          • Местен

            Предлагам да направят 2-3 нови градинки,2-3 детски площадки(същите каквито са в Бургас) големи и безопасни, и един голям парк или морска градинa. До краят на мандата им-не следващият.

  13. Мнение на гражданите

    До г-н Кмета.

    Кмете не е ли време да направите в Поморие малко нови паркове и атракциони забавления . Стига бетони и грозни блокове, нали има инициатива Поморие зелен град. Няма детски и спортни площадки. Помислете малко за бъдещето на нашите деца и внуци???

  14. Нямам нищо против протеста, но местен новинарски сайт – медия, да ПРИЗОВАВА на протест е толкова непрофесионално… Забога хора, напишете си статията с информация за протеста, но запазете поне неутралитет. Смешно е и изключително непрофесионално написано. Аз лично не бих протестирал при такъв очевидно поръчан призив с толкова липса на информация, въпреки че съм сългасен с него ако говорите за еколозите, за които мисля че говорите.
    А стаж в някой местен или национален информационен канал, вестник, телевизия винаги ще се намери за автора на статията. Пък дано не ни излагат повече с призиви и молби.

  15. Ася Янакова

    Нямате моята подкрепа!!!!!!В неделя отивам на протест в Бургас https://www.facebook.com/events/298282610322999/

    • Иди, Том Белия делфин ще раздава петолевки от източените милиони.

  16. За Поморие

    Да видим днес Кмета каква позиция ще вземе-на хората или на Дечо моториста.

  17. Черно море

    Интересно е да се проучи и така наречената Национална асоциация "Българско Черноморие" и членовете й какви финансово-имотни интереси имат към действително застрашените територии, но не от еколозите, а от такива псевдо защитници на справедливостта като тях. Сигурна съм, че ще излязат много любопитни факти.
    Жал ми е, че част от поморийци се проявават като алчни олигофрени… Ше взема да ви спретна едно цунами…

  18. Кметчета

    Управлението на новия кмет се очертава като пълен провал . Така той може да се нареди до Трухчев , който абсолютно нищо не направи..
    Оказва се , че Златанов е шампион на фона на другите некадърници. Как няма 1 човек в общината да си си свърши работата..Няма ли инспектори , които да следят за качеството и за чистотата..
    Отделно :
    1) плажовете отвратително мръсни( 1вия плаж прилича на бунище) къде са концисионерите, да бъдат глобени … Другите малки плажове са с хиляди камъни изхвърляни от морето на брега…
    2) новия асвалт , който го положиха миналата година към соленото езеро , вече е с няколко нови кръпки
    3) тротоарите са ужасни, няма една нормална асвалтирана улица без 100 кръпки
    4) къде остана парка , който трябваше да е в соленото езеро ??
    ще спра до тук , защото това не може да е курортен град , с такава мизерия…. навсякъде
    3)

    • Местен

      В Общината има много РОДНИНИ и ПРИБЛИЖЕНИ на кмета и жена му. Как да си вършат работата???

    • Свети Никола

      Как да няма нови улици. Нашата(Рибарска) беше преасфалтирана миналата седмица.

      • анонимен

        тя така е преасфалтирана, че ще се наложи догодина пак да я асфалтират

      • рибаря

        много хубаво е това, само че по – вашата улица не минава никой освен вашите съседи …Има доста по важни улици като Солна" и " Черковна , които са в окаяно състояние , а са едни от най- натоварените в стария град…

        • Помориец

          Да ама на ул." Рибарска" има приближени до управляващите.

    • Поморийци си заслужавате и Трухчев, и Златанов, и Пицаря. Защото не можете да погледнете по-далеч от носа си. Имаше избори, да сте мислили като сте гласували. Абе верно ли е, че на Златанов сина се гласи да бъде следващият кмет на Поморие?

    • Все някой Ви е виновен за нещо за което или сте си "затваряли очите" или просто така Ви е отървало на повечето от Вас.
      Общинският Съвет е този който взима РЕШЕНИЕ да се продаде или не даден ОБЩИНСКИ ИМОТ, без значение по предложение на кой!
      В ОС има мисля 21 "депутати", зад които стоят Х избиратели, демек Вие!
      А ако се оправдавате с "не гласувах" или "няма "смисъл", то се замислете дали има смисъл да продължавате да го правите по този начин!

      • до Петър

        То тези избиратели никой не ги пита. Защо не направят обществено обсъждане.

        • 1. На всеки 4 години има избори (а може и по-начесто, пак зависи от избирателите).
          2. Не ги пита защото като гласоподаватели не избираме правилните хора и доказателство за това е …
          3. Обществените обсъждания – те трябва да са предпоставката за последвал избор (било то на Кмет или на общински съветник), а не след дъжд качулка. Ако се погледнат предпоставките за да се избере този Кмет и този ОС, то неминуемо трябва да има и местни такива!!!
          4. Общината трябва да спре да се занимава с бизнес и да отвори хоризонти за инвестиции, иначе нищо хубаво не ни чака.

          • до Петър

            Би трябвало за всички по важни решения касаещи бъдещето на Поморие да бъдат поканени хората на обсъждане. Не както сега-разпродаване на имоти на килограм. Аз гласувах за тези управници но това което правят не ми харесва.

  19. Кънчо Гайдо

    Важното е когато се прибирам пиян със шефа от кръчмата да не се спъвам в дупките.

  20. То улицата хубаво е асфалтирахме…..ама забравихме за тротоара…не се сърдете толкова можем…

    • Помориец

      Нищо догодина пак ще вземете комисионите.

      • анонимен

        Te комисионнити от улиците са само за джобни…тлъстити идват при продажба на общинските имоти…

  21. Постна пица

    Не само джобни ами и за банички има. Кражби и продажби е мотото на управляващите

  22. Големи обещания

    Чакаме да изпълнят предизборните обещания