Високо признание за учениците от СОУ „Иван Вазов” Поморие по български език и литература

На 27.03.2014г. в актовата зала на СОУ ”Иван Вазов” директорът г-н Иван Тенекеджиев връчи грамоти и сертификати за участие на отличилите се ученици в Националното състезание по български език „Бяло, зелено, червено”, провело се за първи път в цялата страна през настоящата учебна година. Форматът, включващ не само тестови задачи , но и такива за конструиране на текст, има за цел да изследва функционалната грамотност на учениците, комуникативните им компетентности, както и стилно-езиковата им култура, съобщиха от училището. В състезанието взеха участие общо 27 училища от страната от градовете София, Варна, Бургас, Пазарджик, Монтана, Търговище , Благоевград, Сливен, Добрич, Разград, Кърджали, Кюстендил, Стара Загора, Враца и Поморие .
Възпитаниците на най-голямото училище на територията на Община Поморие се представиха достойно със своите високи резултати. Учениците от 7 клас Анна-Венелина Москова, Гергана Агорастева постигнаха максималните 50 точки от теста и така се наредиха на първо място в страната юредом с възпитаниците на ОУ”Братя Миладинови” – гр.Бургас и СОУ ”П.Р.Славейков” – гр.Кърджали. Не по-малко доволни от резултатите си са и седмокласниците Валентина Александрова – с 49 т. и Христиана Бургазлиева, Кристиян Попов, Константин Благоев и Атанас Димитров – съответно с 48 точки.
Петокласниците Полина Желязкова, Велизара Джамбазова и Георги Драганов достойно се подредиха до по-големите каки и батковци с резултат 48 точки от максималния 50 т. за страната и така заеха в националната класация второ място след връстниците си от Пазарджик и Варна.
За първи път училището изпраща в София на Национален кръг на олимпиадата по български език и литература седмокласник .Това е Кристиян Попов , който заедно с възпитаник на ПМГ „Академик Н.Обрешков”, гр.Бургас ще защитава не само престижа на своето учебно заведение, но и честта на цяла Бургаска област.
Ръководството и методическото обединение на учителите по БЕЛ на СОУ ”Иван Вазов” изразяват благодарност към своите възпитаници и им пожелават здраве, дръзновение и още много предизвикателства в чудната вселена, наречена ЗНАНИЕ!