Черноморско Злато Поморие спечели Бъчвата на Винария 2014

Бъчвата на НЛВК, Гранд При за 58-годишно бренди и 25 златни медала правят „Златото” от Поморие абсолютен шампион.

kare_210x300mm_rose

За пореден път на престижното международно изложение Винария 2014, в директна конкуренция с производители на висококачествени вина от Франция, Италия, Португалия, Чехия, Македония и Молдова и в съперничество с новите колекции на българските винарни, най-много награди завоюва Черноморско Злато Поморие Бъчвата на НЛВК, Гранд При и 25 златни медала.

Отличията са заслужена награда за качеството на продуктите на поморийската винарна. Тайната на тези успехи е в оборудваната с последна дума на техниката микро-винарна, в която вината се изработват изцяло ръчно в малки серии. Наричаме тази технология ’микровинарство’, защото тя е завръщане към начина, по който нашите деди са правили вина – ръчно и с много внимание и любов. Специален стикер с образа на малкото зрънце Фаворито отличава всички ръчно сътворени вина на “Златото”. Сред тях е супер-серията “Salty Hills” (“Солените Хълмове”), с характерната минерална чистота, каквато гроздето придобива само в района на Поморие, където почвата носи солената целувка на морето.

“Salty Hills” отново спечелиха златни медали от Винария 2014. Със злато беше отличено и новото Розе от тази серия, изтъкано от деликатност, с нежна композиция на сочни аромати. С високото си отличие Розето достойно се нарежда до знаменитите си събратя – бялото и червеното вино “Солените Хълмове”, носители на златен и сребърен медал от престижното международно състезание Мундус Вини в Германия 2013.

За почитателите на хубавото вино, тази година Черноморско Злато представя нова серия премиум вина, наречена Вила Марвела. Серията е от три бели вина – Совиньон Блан, Мускат Отонел, Шенин Блан – и червеното Каберне Фран. Всички са ръчно-направени от собствените лозя на ‘Златото’. Местата, които сме избрали за лозята – селата Разбойна, Аспарухово и Трояново – са с кристално чиста пророда, далече от грохота на заводи и автомобили. Така лозята са невидими за широката публика, но дават съдържание, което веднага може да усетите във вкуса – забележителна минерална чистота, елегантност и финес.

Винария 2014 донесе хубава новина и за ценителите на българските ракии и бренди. Най-голямата награда – Гранд При – получи 58-годишното бренди Черноморско злато. 10 златни медала спечелиха и ракиите на Поморийската винарна, сред които Бургас 63, Бургас 63 12-годишна, Перлова и Барел, и ракията Аламбик.