Вие сте тук: Начало » Актуално » Стойнев: Икономиката и чуждите инвестиции бележат ръст
    Стойнев: Икономиката и чуждите инвестиции бележат ръст

    Стойнев: Икономиката и чуждите инвестиции бележат ръст

    “Икономическият растеж в България е нараснал за последните десет месеца с 0,3 процента. Отчетен е и ръст на чуждестранните инвестиции.” Това каза в Бургас министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. По думите му за този период от 1,8 процента икономическият растеж е нараснал на 2,1 на сто.

    “Данните от статистиката ясно потвърждават положителния резултат от усилията, които полагаме. За третото тримесечие на 2013 година икономическият растеж е 1,1%, за четвъртото тримесечие той е 1,6%. За 2013 година категорично наваксахме изоставането в привличане на преки чуждестранни инвестиции”, каза още министърът.

    Той посочи, че правителството работи с конкретни проекти от важно стратегическо значение за страната. Един от тях е “Южен поток”, който е от национално значение. По думите му въпреки предприетите действия от страна на опозицията да спре този важен проект той е важен.

    “Проекти като “Южен поток” са важни за осигуряване сигурността на доставките на природен газ за Югоизточна Европа. Изграждането на газопровода ще стимулира икономическия растеж като създаде над 5 хиляди работни места и възможности за развитие на най-бедния регион в страната”, подчерта Стойнев.

    “Проектът е от национално значение”, подчерта министърът./КРОСС/

    Горе