„Гладиатор”, „Карибски пирати”, и „Кръстникът” превземат Операта този петък

Концертът „Цигулката в киното” ще зарадва киноманите с  най-известната филмова музика

Концертът „Цигулката в киното” ще зарадва киноманите в Бургас  с  най-известната филмова музика. Той ще се проведе на  11 април, от 19:00 часа,  в залата на Държавна опера- Бургас.   Любителите на седмото изкуство ще могат да чуят познати мелодии от хитовите ленти:  „Гладиатор”, „Карибски пирати”, „Розовата пантера”, „Кръстникът”, „Мисията невъзможна”, Стар Трек, „Алената буква”, „Усещане за жена”, „Чикаго”, „Маската на Зоро”, „Дами в лилаво” и сериала „Хавай 5-0”. Паралелно с  изпълненията ще се прожектират и трейлърите към филмите, така че публиката да се потопи за момент в историите на Максимус, капитан Джак Спароу, звездния  му колега  Жан-Люк Пикар, ловкия  агент Хънт и  разбира се  вечния Дон Корлеоне.

Произведенията ще бъдат изпълнени от  оркестъра на Държавна опера – Бургас под диригентството на маестро Йордан Дафов. Гост – солист ще е талантливият цигулар и автор на проекта Чавдар Вълков.

На 15 април героите  от киното отстъпват място на „Царицата на чардаша”. Произведението на унгарския композитор  Имре Калман ще покаже, че за истинската любов няма препятствия.  Афишът на Бургаската опера  продължава на 17 април, когато сцената отново ще бъде завладяна от „Службогонци”. Премиерата на мюзикъла, който е под режисурата на директора на Операта Александър Текелиев, се състоя в края на миналата година и спечели овациите на публиката.

На 25 април романтично настроените ще могат да преживеят  “Една нощ в Париж”, при това без да напускат любимия си Бургас. Балетът  по музика на Малер и Рахманинов  не само ще ни пренесе в атмосферата на френско вариете, но и ще ни припомни някои от  най-известните  песни на врабчето на Париж – Едит Пиаф.

Операта предлага забавление и за на най-малките зрители, които ще могат да пътешестват с „Алиса в страната на чудесата”. Специално заради малчуганите мюзикълът на Александър Йосифов ще се играе на 26 април (събота), от 11:00 часа.  Премиерата на „Алиса в страната на чудесата” миналия месец пожъна голям успех и събра десетки семейства в Операта.

Последният  ден на април e отреден за „Любовен еликсир”. Комичната опера от Гаетано Доницети ще се играе на 30 април, от 19:30 часа.

Цената на билетите  за представленията е съответно:   8, 10, 12, 15 лв., а  за учащи и пенсионери – 6 лв. От Операта предлагат и възможност цялото семейство да отиде на представление срещу голяма отстъпка. Пакет  „Фамилия”  включва 4 билета на стойност всеки по 6 лева.

ПРОГРАМА

09АПРИЛ- 19,00 Ч – –ЗАЛА ОПЕРА – – „БОХЕМИ” – ОПЕРА ОТ ДЖ.ПУЧИНИ

Гост-солисти – Нона Кръстникова Георгиус Филаделфефс
Диригент – Крис Мак Кракън
Режисьор – Александър Текелиев

11АПРИЛ – 19,00 Ч – –ЗАЛА ОПЕРА – КОНЦЕРТ „ЦИГУЛКАТА В КИНОТО” –/популярни филмови мелодии и трейлъри към тях/
Гост-солист – Чавдар Вълков – цигулка
Диригент – Йордан Дафов

15 АПРИЛ – 19,00 Ч – ЗАЛА ОПЕРА – „ЦАРИЦАТА НА ЧАРДАША” – ОПЕРЕТА ОТ ИМРЕ КАЛМАН

Диригент – Найден Тодоров
Режисьор – Марио Николов

17 АПРИЛ – 19,00 Ч. – ЗАЛА ОПЕРА – „СЛУЖБОГОНЦИ”” – МЮЗИКЪЛ ОТ ПАРШКЕВ ХАДЖИЕВ

Диригент – Иван Кожухаров
Режисьор – Александър Текелиев

25 АПРИЛ – 19,00 Ч. – ЗАЛА ОПЕРА – – „ЕДНА НОЩ В ПАРИЖ” – БАЛЕТ ПО МУЗИКА НА МАЛЕР, РАХМАНИНОВ И ФРЕНСКИ ШАНСОНИ

Либрето, хореография и режисура – проф.Хикмет Мехмедов

26 АПРИЛ – 11,00 Ч. – ЗАЛА ОПЕРА – – „АЛИСА В СТРАНАТА НА ЧУДЕСАТА” – МЮЗИКЪЛ ЗА ДЕЦА ОТ АЛЕКСАНДЪР ЙОСИФОВ

Режисьор – Дарина Главанакова – Бакърджиева

30 АПРИЛ – 19,30 Ч – ЗАЛА ОПЕРА – „ЛЮБОВЕН ЕЛИКСИР” –КОМИЧНА ОПЕРА ОТ Г. ДОНИЦЕТИ Гост-солисти – Станислава Иванова и Марк Фаулър Диригент – Иван Кожухаров

Режисьор – Нина Найденова

1 коментар

  1. Анонимен

    А в Поморие какво стана с киното?Няма ли да има прожекции?
    Театърът към читалище "Просвета" няма ли да има постановка?Преди години,когато нямаше театър в Поморие имаше премиери на постановки по това време всяка година, а сега- зала има,но постановки няма?