Изчезналата Александра е открита мъртва

Тялото на изчезналата Александра Тодорова от Поморие е било намерено на таванския етаж на блока, в който живее семейството. Първоначалната версия, по която работеше полицията, беше отвличане. Възможно е обаче да се касае и за междуличностни отношения. Официална информация по случая от полицията и от прокуратурата все още няма. От МВР заявиха, че има досъдебно производство, водят се процесуално-следствени действия. Директорът на ОД на МВР Бургас комисар Милен Димитров заяви, че информацията по случая ще дойде от Окръжна прокуратура – Бургас. От там на този етап не съобщават подробности.

Полицаи откриха тялото на осемгодишната Александра Тодорова малко след 19.00 часа в петък. Момичето е намерено мъртво, разпознато е от бащата. Тялото е откарано в Съдебна медицина – Бургас. От хотел в Поморие полицаи са извели съпругата и тъщата на собственика на хотела Веселин Тошев. По-рано полиция атакува този семеен хотел в Поморие и претърси всички стаи. Една от версиите, по която работи полицията е, че детето е било задушено.

Днес в Народното събрание вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев увери, че МВР работи сериозно по случая. ‘Жена с инициали А.Г. е задържана за убийството на осемгодишната Александра Тодорова. От  полицията уточниха, че момичето е жертва на убийство и по случая е задържана жена, на която са повдигнати обвинения. Процесуално-следствените действия продължават.