Общините Поморие, Айтос и Руен на туристическата борса „Културен туризъм” във Велико Търново /видео/

Под патронажа на Министерство на икономиката и енергетиката във Велико Търново се проведе Международната туристическа борса „Културен туризъм, където участие взе и Община Поморие в партньорство с общините Айтос и Руен. Събитието се проведе от 10 до 12 април 2014 г. в галерия „Рафаил Михайлов”.

Участието на Общините Поморие, Руен и Айтос на общ щанд е в рамките на проект: „Развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на туристически район Поморийски залив и Източна Стара планина”, Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG161PO001/3.2-02/2011.

Още в първия ден на борсата, в една от залите на галерията, се проведе и специалната презентация за популяризирането на район „Поморийски залив и Източна Стара планина” като целогодишна туристическа дестинация. Представянето на многообразните туристически ресурси и възможности за почивка на територията на трите общините предизвика огромен интерес. Значителна част от рекламните материали бяха почти изчерпани още в първия ден.

20140411154025 (2)

Община Поморие акцентира върху морския и балнеотуризъм, единственият в България и в Източна Европа специализиран Музей на солта, Тракийската антична куполна гробница, която е една от най-големите в България, единствения действащ мъжки манастир по черноморието „Свети Георги Победоносец”, посетителския център на Поморийското солено езеро за наблюдение на птици, архитектурния резерват „Стари поморийски къщи”.

Основните туристически обекти, с които Община Айтос участва в изложението са единственият изкуствено създаден парк в региона “Славеева река” и традиционните празници „Славееви нощи”, архитектурно-етнографският комплекс „Генгер” и местността “Трите братя”.

Община Руен представи своите местни традиции, типичните за района кулинарни деликатеси, уникалните кукерски игри, ловния туризъм, както и старинните религиозни храмове.

Как изглеждаще щанда на общините Поморие, Айтос и Руен, разположен в една от залите на туристическото изложение в старопрестолния град, вижте във видеозаписа.