Изграждат кръгови кръстовища на входа и на изхода на Поморие

izhod_pomorie2

 

Започва ремонтът на 4 кръстовища по направлението Слънчев бряг – Бургас. Целта е строителните работи да завършат преди началото на активния туристически сезон – да се облекчи трафикът и да се преминава безопасно през кръговите кръстовища, заяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева по време на представяне на резултатите от поддържането на републиканските пътища през изминалия зимен сезон.

 

izhod_pomorie3

izhod_pomorie4

izhod_pomorie6

50 Отзиви

  1. Добре на изхода за Слънчев бряг е добре да се направи кръгово движение там поне има достатъчо място ! Защо се прави и на изхода за Бургас, като кам мястото е много малко !!! И какви са тез бордюри ?!? Знает ли какви проблеми ще има с тях ?!?! Кмета пак са осра за пореден път !!! Коя фирма ще лапне пари за тези 2 проекта ???

  2. анонимен

    Не знам на което кръстовище викате вход и на кое изход на Поморие, но това което се изгражда пред Марината е последния вик на абсурда, безобразието и неграмотността. Кръгчето което товарните автомобили трябва да обикалят с 5 км/ ч, рискувайки да се обърнат, успешно можеше да се оформи с
    2-3 саксии. А Гайдов ще го пратим да регулира движението, когато остане без работа.

    • Така става когато даваш власт в ръцете на Баничар, цацаджия и зеленчуко-продавач. Ядеш банички с цаца и краставици

  3. Това кръгово до "холандското" е пълна подигравка с поморийци. Никой грамотен човек не би одобрил проект за толкова безсмислено кръгово. Кръгово кръстовище с по-малко от 3 ленти е нелогично, нашето има 1. Днес минах 3 пъти от там, 2 пъти неориентирани шофьори щяха да ме блъснат. Сложили са 1000 знака и не знаеш какво се случва. Бордюрите са супер неподходящи за там. Реално си е поредната издънка. Спрете да прибирате парите ни! Това е гавра с нас. До кога ще правите улиците на мармалад, тези пари можеха да се налеят в нов асфалт и пак да си приберете за вас! Кръговото до КПП-то има много повече смисъл от това до "холандското", там е и по-широко, ще стане с нормален радиус.

    Но това до "холандското" е пълен абсурд, не мога да повярвам КОЛКО НЕГРАМОТНИ ХОРА УПРАВЛЯВАТ ГРАДА !!!

  4. Направете едно кръгово пред кораба щото и там лятото има доста коли. Може и една детелина да пляснете за пътя към станциите!

  5. Гошо обратното на острото

    Колко ни струва поредната магария на кмета? Точни цифри искаме!

    • Продължава се

      Поредният гаф и безумно харчене на пари.

  6. otidete iz evropa i se ogledaite kak se pravqt krugovi dvijenia na skorostni otse4ki , ili sa obgradeni ot mantineli , ili sa samo s markirovka , tezi bordiuri sa ubiici, i neka ne sum lo6 prorok no si mislq 4e tova 6te se razbere v blizko bude6te no kakto vinagi 6te e kusno, a tapite s tova krugovo 6te zapo4nat sled zavur6vaneto mu da ne govorim za sezona , vmesto da oblek4i trafika 6te go zatrudni… KOI i ZASHTO?!?!?!

  7. Ваньо баничарят да вземе да изгони некадърника гайдов щото ни омразна от неговите простотии. То не бяха вело алеи , паднало брего укрепване , скапано строителство , некачествени маркировки и много други.

    • анонимен

      Вело-алея на неподходящо място, заради бордюрите и гумените колчета- т.е за комисионни и 150 000 общински пари. На всичко отгоре просъществували една година.

      • анонимен

        Представям си как ще изглежда автогарата,ами спортната зала?-мижавички постройки, а защо не и бараки….хахахаха
        А защо не сложиха гласувания от Общинския съвет още през 2008 г. светофар на изходите на Поморие?Златанов си отиде,сега и Алексиев си подрива поста…

  8. Помощи за социално слабите

    51.ОС-61/23.01.2014г. – Искане от Илия Джингов за предоставяне на еднократен финансов стимул на Георги Джингов.

    • Местен

      На Джингов жена му да сложи една касичка пред магазина, за да може целият град да му дава помощи. Той много беден горкият,не е като братовчеда-баничар.

      • Дядо му и той умира от глад и го назначиха на работа в общината ,пазач на болницата -чисто и просто да се наспива а не да пази болницата ,

  9. Не се свършиха глупостите и простотиите на това управление. Къде е този пицар да каже какви са тези простотии пак.

  10. анонимен

    51.ОС-62/………….-Искане от Илия Джингов за предоставяне на еднократен финансова помощ на Илия Джингов.

  11. Zelen4uko-proizvoditel

    Djingibi ne the li e SRAM we. Kato zam.kmet vzima6 nad 1000 lv. zaplata Imash magazin I pre4i6 na drigite da Imat magazini I pomoshti 6te iska6. Togava daite na vsi4ki deca pomo6ti. Djingov moje samo da donosni4i I pre4i na mestnia biznes.

    • Музакова на пазарите пречи доста, ама те са си навързани като черволяци.

  12. Кой малоумник го проектира това кръгово?
    Гответе се през летния сезон да има поне по 10 катастрофи на ден.
    При влизане от Бургас към Поморие навлизаш в насрещната лента да не говорим че ако има един автобус спрял друг не може да направи завоя.

  13. До Ваньо Баничката

    Вземете се в ръце стига с тези експерименти. Ще фалирате общината от глупости.

  14. Няма такова смешно кръгово , това няква шега ли е ? Някой е пуснал децата от градината с блокчета лего ли ? Предвиждам как всеки който мине по него ще ни се смее , ама с глас !
    Като казаха "ще правим кръгови движения на двата входа на Поморие" , аз си представях и мислех за нещо като на Равда поне , и се чудех как са толкова положително настроени , че ще успеят да ги направят чак пък пред лятото , ама си викам сигурно удърно ще бачкат и се зарадвах.А то ко било……конструктор лего с 3 лампички за разкош.Що така се гаврят с нас тея хора ?
    Дано е полезно ама надали.

    П.С Днес като се прибирах в Поморие вече беше се образувало леко задръстване от 7-8 автомобила в посока от Бургас към Сл.Бряг , а още не е сезон.И хората разбираемо гледаха с недоумение и лек потрес това съоръжение .

  15. На вниманието на Кмета

    По повод новото колело на изхода за Бургас моля сложете някакви ограничители за скорост и много предупредителни знаци в посока Сл.Бряг-Бургас преди колелото. Вече 2-пъти на излизане от Поморие пътуващите от Сл.Бряг за Бургас отнемат предимството на колите които се намират в колелото. Сега е опасно а лятото ще е страшно.

    • Аланкоолу, и колите ли искаш да ни потрошат с тия ограничители? Знаеш ги колко са некадърни.
      Не им сипвай акъл, толкова си могат.

      • Поне предупредителни знаци-на 200 метра от колелото

  16. До Ваньо Баничката

    Вземи някоя оставка на НЕКАДЪРНИЦИТЕ от екипа ти или подавай твоята .

  17. Търговец

    Завистникът Джингов да ни остави на мира да си отворим сергиите. Комплексите да си ги избива другаде.

  18. Помориец

    Поправете тези глупости веднага. Толкова ли няма един кадърен в тази Община!!!

  19. анонимен

    Aбе какво колело , на кое викате колело ? Това е за детски играчки , срам и позор за Поморие! То може ли да се разбере кога си в колелото и кога не си ? Има ли пътни знаци с предимство вътре в самото колело – не , няма , всички са без предимство и се разбират с ръкомахания, как аджеба да разбера дали даден автомобил е в колелото ? То докато навлезеш в колелото и си излязъл от него?!! Няма абсолютно никаква логика. Значи аз идвам например от към Несебър , имам знак без предимство ( трябва да пропусна поморийците , които отиват към Бс) – ОК , но самите те също имат знак без предимство , намалят , спират дори , след това тръгват и в момента в който тръгнат те вече са ми влезли в моето платно , е да ама и аз съм навлязъл вече в колелото – дефакто става дума за някакви 3,4 метра , в които как може да реагираш ?- как може такава глупост , кой я сътвори ? Как КАТ ще разберат кой да глобят , то всеки може да оспорва и с право – пълно безумие!!!

    • анонимен

      Абсолютно. Идвайки от Слънчев бряг посока Бургас, въобще не се влиза в кръгово. Имаш само права посока. Не е ясно какво се пресича.

      • Посока Сл.Бряг-Бургас не е ясно даже че има някакво кръстовище. Няма знаци за намаляне на скороста-зад завоя кръг и мазало.

  20. ПРЕСТЪПНА ГЛУПОСТ!

    Сега след като всички се удивихме на това ЧУДО НА ГЛУПОСТТА, ще чакаме някой ДА ЗАГИНЕ за да го махнат ли?! АБСУРД, АБСУРД! Не мога да повярвам, че някой може да сътвори такъв проект и някой друг да ОДОБРИ такава глупост! И то на такова опасно място!

    Идеята на кръговото е, че движението се саморегулира, защото навлезлите вътре имат предимство. Тук за "навлезли вътре" не може да се говори изобщо, защото няма място дори за една кола, да не говорим за камион или автобус! Намира се на завой, няма видимост от никъде и изобщо не е е обозначено! Преди няколко години в Бургас (където "колелата" са нормално големи), като обърнаха предимството, всеки ден имаше катастрофи, въпреки че имаше видимост и безкрайни предупреждения! Просто навикът на хората е ужасно силно нещо! Три пъти минах оттам и едва успях да спра!

  21. Погледнато от друг ъгъл, това е чисто и просто бизнес!
    Оставка на Кмета и разпускане на Общинският.

  22. анонимен

    В други публикации все се намираше някой , който да обясни нещо , да защити кмета и общината , тука под тази статия интересно всички сме на едно мнение – може би никой не може да даде адекватно обяснение , аз прочетох , че всъщност това е наистина временно решение, което ще се изпробва в рамките на една година и ако се окаже добре работещо – ще остане за постоянно. Трябвало да се види какъв ще е ефекта поне през два сезона – зима и лято. Навиците на шофьорите трябва да се променят! На светофара беше подобно като го откриха, но сега мисля , че вече свикнахме , но в първите няколко дни станаха няколко леки катастрофи. Но човек не може да кара просто по навик , това е опасно – хайде да речем че нямаме кръгово движение там , но например на това място е станала катастрофа , не може човек да кара с над 100 км на път, в който дори няма видимост! Всеки истински шофьор знае , че трябва да може да реагира при всякакви ситуации , аз видях много неориентирани шофьори на това кръгово, те дори не знаеха какво се случва и не знаеха как да минат от там, дори някои заобикаляха кръговото от ляво , което е напълно недопустимо! За мен тези хора са с купени книжки. Не ме разбирайте погрешно – за мен това кръгово също не е направено както трябва , но има го и другия момент – некадърност и липса на знания за закона за движение по пътищата – някои хора не знаят , че са с предимство когато са в колелото и се налага да спират и да чакат 2 пъти – и при влизане , и при излизане от кръговото, друг абсурд е това , че пътуващите в посока Сл.Бряг – Бургас изобщо не влизат в колелото – тоест това е сериозна предпоставка да катастрофа , ако и те трябва да заобикалят колело ще намалят дори и да не искат , но това не е изпълнено правилно, поне да сложат повече знаци в началото и някакви мини легнали полицаи за да намалят – те онези бабунки тип "кръгчета" изобщо не ги усещат.

    • Помориец

      Ваньо пицата да излезе и даде някакво адекватно обяснение. Кой измисли тази глупост и колко ни е струвала. Време е някой да започне да плаща от джоба си за тези експерименти-Община Поморие не е училище.

    • До анонимен :

      Първо да кажа , че аз съм от тези няколко човека който често "защитават" кмета , ако въобще може да има такова понятие относно кмет и управата му.
      Но в случая с това кръгово си е за критика от всякъде без съмнение и няма какво да се сърди управата , този който го проектирал и одоборил трябва сериозно да се замисли какво е сътворил , а този който го е приел , дори това лично да е кмета , да се замисли що хората са недоволни и дали е трябвало да го допуска в такъв вид !Това така наречено кръгово не е никакво кръгово и по-смешно от това на Св.Влас примерно , с размерите и начина на построяване и ориентиране.
      А що се отнася до това че трябва да има кръгово там , да това е факт , и трябва има. Никой не мрънка заради това , го правят и , че ще трябва да свикнат , всички поморийци осъзнават нужната от кръгови движеня на двата вход-изхода на града ни и те са ЗА.Те се ядосват и роптаят , както и аз самият като шофьор , че това т.н. кръгово е меко казано грешно построено и не както трябва , а не че го има.
      И последно – относно "неорентираните шофьори" , не те неорентираните , а кръговото е тотално объркано , както вие казахте , самият факт че тези от Сл.Бряг въобще не влизат в него и перкат направо е напълно достатъчен да покаже колко е смешно това кръгово , а има още няколко неща освен това който ко компрометират тотално.

    • Пак ще пиша за нерабралите – бабунки, препятствия и тем подобни чудесии не бива да искаме от тази управа по ред причини: некадърност на изпълнителя, некадърност на метсна власт, която одобрява проекта и най-вече, защото НИЕ ПЛАЩАМЕ МАСРАФА!

    • Предлагам още при къмпинга да опънат един траспарант с надпис "Опасно кръстовище", а от другата страна някъде при бензиностанцията могат да сигнализират тази глупост.

  23. Абе с две думи – ако бяха направи по едно кръгово на двата изхода на града ни като това на Равда /макарче и то е малко неудобно/ никой нямаше да мрънака и щеше да си свиркаме.Ама на…..

  24. Местен

    Кмете не ти ли е ясно че екипът ти е пълен с некадърници. Всичко което са направили е тотален провал. До кога смяташ да ги търпиш тези псевдо специалисти.

  25. анонимен

    днеска имаше някакви майстори там , може да се решили да го пооправят по някакъв начин, не можах да разбера какво майсторят или дооправяха нещо…

  26. анонимен

    Уважаеми съграждани, въпросното кръгово не отговаря на никакви норми за проектиране и изграждане на такъв вид кръстовища. От тук нататък каквито и ПТП да се случат на това място спокойно можете да се отнесете към съда и да осъдите авторите на това "пътно съоръжение".

    • Анонимен

      Кой е този некадърен архотект, който изгражда странни велоалеи,стеснявайки пътя, и кръгови кръстовища, които приличат на временни отграничители на движението?Това е главен път,хора!

      • Сини зони, вело-алеи, кръгови, асфалт и маркировки, дупки и всичко което засяга пътната обстановка е в ресора на Гайдов и по негова инициатива. Той се има за човек който разбирал от такива работи, а и познавал разни фирми……..

  27. гепаджии

    С тези затворени улици зимата пак трябва да обикаляш целия град.А Адамето си лапна на пазарчето сегрийката .

  28. Баничарят-Кмет

    Тук да няма цензура.

  29. Анонимен

    След смешната велоалея на кмета, архитекта и целия екип, следва още по-голямата смехория,наречена "кръгово кръстовище"!Това по-скоро ми изглежда на временно кръгово кръстовище, когато има строителни работи, а не на модерно европейско пътно съоръжение!
    Искам да попитам общината до кога ще се излагаме с всичко, което правим?Изградете истински кръгови кръстовища като на входовете на Бургас,ако трябва и мост изградете,но се излагате с тези гумени истории!

    • За съжаление Анонимен е съвършенно прав ! Наистина прилича на временно кръгово когато има строеж и също така наистина се излагаме !

  30. За мен кръговото е успех. Успешно направиха по-тъпо кръгово от това на Равда. Браво!

  31. анонимен

    Поредната простотия сътворена от некадърни управници. Абсурдно е подобен кръг на това място. Един светофар много по добре би решил проблема на това място. На изхода за Слънчев бряг, съм виждал проекта за кръстовището и смея да твърдя, че там е още по голяма простотия от този кръг. За хората които не знаят има и проект за кръгово кръстовище до пожарната в Поморие, на което според мен също не му е мястото там, но след като ни управляват хора, които си нямат понятие от тези неща, остава да очакваме следващата глупост.

  32. Христо

    Пари, пари, пари… Много пари! И некадърност безгранична. Липсва само прокуратура.