Вие сте тук: Начало » Актуално » Брутално убийство навръх Великден

    Брутално убийство навръх Великден

    За по-малко от денонощие служители от отдел „Криминална полиция”, Базовата научно-техническа лаборатория при ОДМВР – Бургас и Второ Районно управление „Полиция” – Бургас разкриха убийството на 22- годишен бургазлия, работещ като дистрибутор на хранителни и захарни продукти.

    На 19.04.т.г. около 13.50 ч. във Второ Районно управление «Полиция» – Бургас е получено съобщение от родителите на 22- годишния Н.Х., за това,  че не се е прибрал от работа от предния ден, като оттогава е в неизвестност.

    По случая своевременно е сформиран екип от служители на ОДМВР – Бургас, които констатирали, че Н.Х. в качеството си на служител във фирма за разнос, се придвижвал с автомобил «Форд Транзит», с великотърновска регистрация. От бързите оперативно-издирвателни мероприятия, автомобилът е намерен изоставен в землището на с. Банево, общ. Бургас. Извършен е оглед, като са открити следи, сочещи за извършено криминално престъпление – убийство.

    В резултат на полицейските действия е задържан криминално проявеният и осъждан /за кражби и притежаване на наркотици/ Т.А., 21-годишен от Бургас. Извършено е претърсване и изземване в дома му, като са иззети веществени доказателства, сочещи за съпричастност към извършеното убийство.

    Трупът на Н.Х. е открит в близост до черен път в землището на с. Сигмен, общ. Карнобат. Откаран е за аутопсия в катедра «Съдебна медицина» към МБАЛ – Бургас, като е констатирано, че смъртта е настъпила, вследствие на обилна кръвозагуба от нанесени четири прободни рани в областта на гръдния кош и белия дроб.

    Т.А. е привлечен в качеството на обвиняем, като му е наложена мярка за неотклонение «задържане под стража за срок от 72 часа».

    Работата по случая продължава служители на ОДМВР – Бургас.

    Горе