Йосиф Кобзон ще открие сезона в Летния театър в Бургас

Легендарният изпълнител Йосиф Кобзон ще излезе на сцената на Летния театър в Бургас, заедно с Академичния ансамбъл за песни и танци при Министерството на вътрешните работи на Русия. Това ще се случи на 17-ти май от 19.00 часа. С това събитие се открива концертният сезон в Летния театър, в който тази година ще гостуват още рок бандата WASP, цигуларят Васко Василев, Лили Иванова и Камен Донев.

Изпълнителят на “Мгновения” Йосиф Кобзон е един от най-обичаните руски артисти. През 70-те години на миналия век малка планета, открита от съветски астроном, е кръстена на него. Удостоен е с редица награди и отличия, сред които орден “За заслуги към отечеството”, Орден за мъжество; Орден “Международна дружба” и др.

Академичният ансамбъл за песни и танци при руското МВР е изнесъл над 8000 концерта, на които са присъствали повече от 23 милиона зрители в повече от 50 страни, между които Германия, Италия, Франция, САЩ, Китай, Мексико, Бразилия, Австралия, страните от Близкия и Далечния Изток. През 1988 г. Ансамбълът е имал аудиенция при главата на Римо-католическата църква Йоан Павел ІІ. Тридесет от водещите солисти на Ансамбъла са удостоени с почетни звания “заслужил” и “народен артист”.

Организатор на събитието е музикално-продуцентска компания “Жокер Медиа”. Билети се продават на касите на Летен Театър в деня на концерта, както и предварително в мрежата на www.eventim.com.