Здравето зависи от зодията

Съществува връзка между зодията на човек и неговото здравословно състояние. Това обясниха астролози в сутрешния блок на Нова тв. Оказва се, че много от родените през определено време на годината са предразположени към конкретни заболявания.

Родените през пролетта са склонни към развиване алергии, защото точно пред този сезон се разрастват тревите и цъфтят цветята. Риск от развиване на шизофрения или слаби кости има при родените през зимата, обясняват специалистите.

“Астролозите взимат не само датата на раждане, а и мястото. Медицинската астрология датира от много време. Тя се развива от наблюдения, това не са измислици”, каза астрологът Оксана Станчева в “Здравей, България”. Тя обясни, че за всеки зодиакален знак се преписват определени части от тялото, органи и съответно болестите.

Овен – главата, мозък, очи. Представителите на зодията могат да има проблеми с кръвното налягане и желязото.

Телец – врат, гърло и гласни струни.

Близнаци – рамене, ключици и нервна система.

Рак – гръден кош и стомах.

Лъв – сърце и гръбнак.

Дева – коремната кухина.

Везни – бъбреци и кожа.

Скорпион – полова система и нос.

Стрелец – бедра и черен дроб.

Козирог – кости, стави, кожа, зъби и коса.

Водолей – глезени и нервна система.

Риби – пети и психика.

“Нещата обаче не са толкова директни. Когато правим индивидуален хороскоп, гледаме дата, час и място на раждане. Това определя индивидуалната предразположеност на човек. Гледа се шести дом, който отговаря на здравето”, каза още Станчева.

“По отношение на връзката зодия-болести преди не вярвах, но ме убедиха няколко прости научни факта. Статистиката в цял свят сочи, че родените през декември страдат по-често от шизофрения. Тогава извадих учебниците по психиатрия и там пише същото”, обясни от своя страна кардиологът доц. Сотир Марчев.

“Има връзка между психическото ни развитие и това кога сме родени. В първи клас, например, децата, родени януари, са почти една година по-възрасти от тези, родени през декември. Тези деца могат повече от другите и това им дава склонност цял живот да се държат като лидери”, поясни доцентът.

Семейство, което има случай на шизофрения в рода, не трябва да планира детето да се роди през зимата. Ако някой от родителите е с алергия, по-добре децата да не се раждат през пролетта, категорични са специалистите.