Пролетните културни салони в Поморие с обща изложба

През април 2014 г. Поморие отново се превърна в сцена на изкуството в различните му форми, като проводници на това бяха творци от различни сфери. Културните салони в Поморие, организирани от „Гранд Хотел Поморие” успяха да срещнат хора на изкуството от различни градове и поколения.Те имаха възможност да контактуват, да споделят и обогатяват творческия си опит в една прекрасна, артистична среда в периода 22-27 април 2014 г. Изключително силен старт на Пролетните културни салони даде поетично-живописният спектакъл, с участието на художника Владимир Пенев, поета Светослав Георгиев-Слави, актьорът Стойко Пеев и музиканта Георги Мархолев.Те представиха литературния албум „Два куфара спомени“ в Културен център Морско казино, Бургас. Вторият ден премина в Читалище „Просвета 1888“ гр. Поморие с прожектиране на специално подбрана селекция любовна анимация от 9-тия Световен фестивал на анимационния филм- Варна, представена от Петя Александрова. Третият ден се отличи със силно представяне от Емил Рахнев на книгата “Стерео тишина” на Росен Карамфилов, изложба графики на Кольо Карамфилов, един от най-нетрадиционните и много обичани български художници и прожектиране на неговия филм„Казабланка”. На 25 април в Бургаската художествена галерия “Петко Задгорски” бе открита изложба, посветена на 70-годишния юбилей на Георги Чапкънов, българския виртуоз на малката пластика.

Следващите културни салони, които  ще се проведат през есента, ще бъдат още по-мащабни, защото ще са десето юбилейно издание.„Ще направим ретроспекция, като поканим всички гостували до момента творци. Очакваме те да ни изненадат с абсолютно нови и нестандартни идеи”, каза Бисерка Хънкова, изпълнителен директор на „Гранд хотел Поморие”

Тържественото закриване на Пролетните културни салони бе на 26 април с обща изложба с творби на над 30 автори, сред които и гости от Австрия, експонирана в Гранд Хотел Поморие, която може да видите във видеозаписа.