Ахелойци не искат пасарелка, а околовръстен път /видео/

Жителите на Ахелой не желаят да се изгражда пешеходен мост /пасарелка/по най-натоварената главната улица на града, стана ясно по време на общественото обсъждане. При представянето на проекта от кмета на община Поморие Иван Алексиев присъстващите в залата на читалището не се съгласиха с идейния проект и настояваха единственият светофар да продължи да функционира. По време на дебатите се намеси и областният управител Павел Маринов, който изрази единното си становище с кмета на Поморие, относно големия трафик. Ахелойци настояват час по-скоро да се предприемат спешни действия от страна на държавата за изграждането на околовръстния път.

С цел да се облекчи трафика на моторни превозни средства прието бе предложението за разширение на пътно кръстовище между улиците „Цар Симеон” и „Слънчев бряг”. На главната улица ще бъде изградена средна лента, като част от градинката ще бъде стеснена, за да може отбиващите превозни средства да не създават задръствания.

Това не е решение на проблема и ние го знаем, но все пак е нещо по-добро, заяви Павел Маринов.

 

Видеозапис от общественото обсъждане може да гледате тук.

DSC01874

DSC01870

 

5 Отзиви

  1. Ами нормално е да да имат такива желания! Все пак това е път който свързва Одеса, Констанца и Варна с Истанбул! Давате ли си сметка какъв е този път ??? Колко хора свързва ?!?

  2. Леле, колко е нагъл и злобен, тоя гербераст!!!

  3. Драги съграждани.Да спрем това безумие да излезем и затворим пътя за един работен ден та да видим тогава коя година ще стане така дълго чакания околовръстен път.Защото се вижда на какво са способни тези господа(колелото на изхода на Поморие/Бургас).

  4. Той кмета освен някой глупост кво може да измисли. Пасарелката да прави другаде.

  5. Защо не подлез до парка?