Анхиало оживя в картините на Георги Скумов /видео/

В навечерието на празника на град Поморие – Гергьовден, известният поморийски художник Георги Скумов зарадва съгражданите си и гостите на града с тематичната си самостоятелна изложба живопис “Един изгубен град…“

С нотка на носталгия авторът ни дава възможност да се потопим в идиличното спокойствие на Анхиало, да се докоснем до романтиката, струяща от тесните му улички, от старите къщи, кацнали на брега на морето, училището, казиното, солниците…

“Определено и съсвсем умишлено съм потопил цялата гама на картините в една спокойна и носталгична тоналност към нещо, което вече го нямаме. Една емоция, която за мен е нещо много голямо, защото тя е свързана с моето детство. На някои места съм играл, а други вече са изчезнали. Градът расте, разхубавява се, но исках да покажа чувствата, които изпитвам”, сподели Георги Скумов на откриването на изложбата.

Той благодари на Галерия “Поморие”за предоставената възможност, както и на Георги Карталов, Кристалин Каприев, Валя Георгиева и екипа на Исторически музей-Поморие- за възможността да  ползва архивни снимки на Анхиало, направени от Петър Калъчев-известен фотограф-историолог на древния ни град/в тази връзка благодари и на сем.Калъчеви от Поморие, че са опазили и съхранили това безценно съкровище/ и на всички приятели и гости, които уважиха това събитие.

Експозицията предизвика огромен интерс сред поморийци.

Творбите са изложени в Галерия “Поморие“ до 19.05.2014г.

2 Отзиви

  1. Радио "Милена" напоследък , доста често ви се учудвам на "правилния" избор на музикален фон на видео клиповете ви !

  2. Не се чуди, след като една клика управлява общината в състав баничар, цаца, моторист и краставичар. Те на това му викаме късмет, голям късмет и така ще ни заровят за половин век напред тези недоразумения.
    Господ обаче вижда и наказва, когато на всеки му дойде времето или неговата присъда, която не подлежи на обжалване никога!