Павлина Стоянова от „Европул Бургас“ спечели злато от международен турнир

Павлина Стоянова от клуб „Европул Бургас“ спечели златен медал на 400 м. гладко бягане от международния турнир „Младост“.

На пистата в Русе 15 год. възпитаничка на треньора Петър Райков остави зад гърба си шампионката на България и шампионката на Турция. Павлина впечатли специалистите не само със своята форма, но и с шокиращата преднина от 2 сек., която постигна пред втората в класирането.

В конкуренцията на лекоатлети от България, Македония, Турция и Румъния отлично се представи и Мирослав Загорчев. Ученикът от бургаската английска гимназия спечели бронзов медал на 400 м. гладко бягане.

В сектора за „висок скок“ Йоана Томова отново изпрати предупреждение към конкурентките си като заслужи бронзов медал, макар че според ръководството на „Европул Бургас“ тя има потенциал за много повече.

Изпълнителният директор на клуба Румен Ангелов изрази задоволството си от това, че месец преди държавното първенство талантливите лекоатлети показват много високи лични резултати и очакванията са те да донесат нови републикански титли на бургаския отбор.