Национален Тракийски Фолклорен събор – на 4 и 5 май

Поморие ще бъде домакин на ХІ–тия Национален Тракийски Фолклорен събор “Гергьовден-2014”. Той ще се проведе на 4-ти и 5-ти май от 9.00 ч. на лятната сцена на НЧ ”Светлина- 1939”, в непосредствена близост до манастир „Свети Георги Победоносец”. В рамките на събора ще се проведе конкурс за надпяване и надсвирване с пролетни, гергьовски песни. Около 130 участия- групови и индивидуални изпълнители ще дойдат от различни краища на страната.

Изпълненията на участниците в конкурсната програма ще се оценяват от жури в състав: Председател : Проф. Д-р Стефан Чапкънов и членове : Калинка Згурова – изтъкната странджанска народна певица; Николай Николаев – музикален педагог, гъдулар, музикален редактор в радио “Стара Загора” водещ на предаването “От извор песен се лее”; Дора Арбова – музикален педагог; Илка Димитрова – фолклорист и журналист в БНР и Димитър Стойков-изтъкнат акордеонист

Националният Тракийски Фолклорен Събор “Гергьовден” 2014 се провежда под патронажа на Национален съюз на тракийските дружества в България, Тракийско дружество “Одринска епопея” Поморие, Народно Читалище “Светлина- 1939” и Община Поморие.

 

1 коментар

  1. Otnosno kam saita dali znaete dali patq shte se zatvori minalata godina po tova vreme beshe zatvoren