Участие на колоездачи от Поморие и Бургас в XII-та Международна колообиколка

Велосипедистите от Клуб на любителите “Колоездачи” – Бургас взеха участие на XII Международна колообиколка, която се организира от Община Свиленград и  с подкрепата на кмета на Одрин. На 11 май трасето с дължина 113 км изминаха 600 колоездача от България, Турция и Гърция, като стартът беше даден в 8,30 часа пред Общинска администрация – Свиленград.

Дванадесет човека от Бургас и Поморие, сред които и една жена, представиха клуба  и се насладиха на забележителностите по маршрута Свиленград-ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ-Edirne. ХристоАрабаджиев, Иван Колев и Senna Ayd от Клуб на любителите “Колоездачи” участват за първи път. “Кара се бавно, идват и деца, скоростта е за разходка, посещават се забележителности, крепости, църкви. Организацията беше перфектна, имаше осигурени линейки и придружаващи коли по целия път. По трасето има зони за напитки и храна, за да се подкрепим. В Одрин ни посрещнаха изключително сърдечно – кметът на града ни поздрави, посрещнаха ни с оркестър, започна фестивал с богата програма и томбола. Късметът беше на страната на Диана Митева от Бургас, която обра наградите”, разказа Христо и е решен догодина да включи в колообиколката цялото си семейство.

От Клуба на любителите “Колоездачи” – Бургас, чийто старт беше даден на 7 май напомнят, че тази година градът  се бори за наградите на Велоеволюция “До работа с колело”. Всеки, който иска да участва може да се запише на www.velobg.org/biketowork, като записва изминатите километри всеки ден.

 

1 коментар

  1. Анонимен

    От кога Свиленград е областен град и има областна администрация?