Колоездачно състезание- кръг от Световната купа за кадети започва в Слънчев бряг

Участие са потвърдили колоездачи и отбори от 8 европейски страни

 

5Над 70 колоездачи от България и 8 европейски страни пристигат в Слънчев бряг за участие във второто издание на Международното колоездачно състезание „Мемориал Димитър Янков”. Тази година състезанието е кръг от Световната купа за кадети.

Международният турнир „Мемориал Димитър Янков” ще се проведе от 15 до 17 май на територията на Слънчев бряг, община Несебър и Бургаски регион. Стартът е на 15 май от 11.00 часа с критериум по алеите в Слънчев бряг за определяне на носителите на лидерските фланелки.

Състезанието се провежда в памет на Димитър Янков- основател на Колоездачен клуб-Несебър и Почетен гражданин на гр. Несебър. Организатори са най-голямото хотелско дружество в курорта – „Слънчев бряг хотел холдингс” АД, Българският колоездачен съюз и Община Несебър.

Международното колоездачно състезание „Мемориал Димитър Янков” е за юноши старша възраст. Състезанието включва пролог и три етапа. След приключване на всеки етап, жълтата фланелка се облича на първия състезател в индивидуалното генерално класиране. Отборното класиране ще бъде съставено от времето на първите трима най-добри състезатели на всеки отбор.

По време на състезанието, „най-добрият катерач” ще носи бяла фланелка, зелена фланелка ще облече „най-активният състезател”.

Специалната изненада за участниците в турнира е критериум за Купата на казино „Хизантема”.

Младият румънски колоездач Адриан-Димитру Замфир е първият носител на жълтата фланелка и купата «Мемориал Димитър Янков». В първото издание на турнира в отборното класиране начело застана колоездачен клуб „Сините камъни” Сливен, с преднина само от 1 секунда пред отбора на ПКД „Цар Симеон” Пловдив. Тази година надпреварата се очаква да бъде още по-оспорвана.

По традиция, турнирът ще започне с поклонение на състезателите пред  мемориала на Димитър Янков в Несебър.