Австрийски професор по репродуктивна медицина консултира безплатно в Бургас

На 16 май в МБАЛ „Черноморска-Бургас”, проф. Хайнц Щромер ще проведе безплатни консултации на двойки с репродуктивни проблеми. Предварително записване може да бъде направено на регистратурата на болницата на тел.: 056/ 707 606. Всички желаещи трябва да носят наличната си медицинска документация.

Като част от инициативата ще бъде проведена дискусия на тема: „Лечение на безплодието: Първи стъпки за гинеколога и пациента.“ Тя ще се състои в конферентната зала на болницата в „Меден рудник” от 15:00 часа утре, 16 май. За събитието са потвърдили участие водещи акушер-гинеколози от Бургас и региона.

Те, заедно с европейски специалисти в областта на репродуктивната медицина ще обсъдят възможностите за ранна диагностика и лечение на инфертилитета сред пациентите от Бургаска област.

Сред темите, които ще бъдат поставени по време на срещата са първоначалната диагностика и изследвания, държавно и общинско финансиране на ин витро процедури и насоките за диагностика и лечение, с фокус върху пациентие.

Събитието се организира съвместно между Виена Ин Витро Център, намиращ се в Токуда Болница София и МБАЛ „Черноморска-Бургас“.