Тържествено изпращане на Випуск 2014

На 15 май 2014 г. в ПГТ „Алеко Константинов” гр. Поморие бе отбелязан последният учебен ден за Випуск 2014. Със сълзи и скандиране от 1 до 12 абитуриентите, заедно със своите класни ръководителки Антонина Ичкова и Катя Душева, излязоха от сградата на училището след последния си час на класа. Тържеството започна с предаване на училищното знаме на ученици от 11-те класове и вдигане на националния трибагреник под звуците на химна на България.

Ива Кусева, депутат от 42 – то Народно събрание и бивш възпитаник на гимназията по туризъм пожела на дванадесетокласниците здраве, успех на предстоящите изпити и да преследват упорито мечтите си. Желязко Страволемов, директор на Дирекция „ОКТХДС” прочете поздравителен адрес от името на кмета на община Поморие Иван Алексиев, отправен към абитуриентите. Директорът на гимназията Димитър Гильов се обърна към завършващите ученици с пожелание за успех на предстоящите държавните зрелостни и квалификационни изпити и изрази увереност, че ще успеят навсякъде както в житейски, така и в професионален план.

Трима от учениците, които завършват гимназията, получиха награди за своите изяви през годините – Елена Алексиева за отличен успех през целия курс на обучение, Венцислав Бинчев и Мариела Теохарова за спечелени призови места в различни професионални състезания и издигане авторитета на училището.

Със своите прощални думи от името на класните ръководители г-жа Антонина Ичкова просълзи учители, ученици и гости.

Тържеството продължи със забавна програма, много емоции, музика и танци.

На 24 май от 18,30 часа от площада пред НЧ „Просвета -1888” абитуриентите ще се отправят към Слънчев бряг, където ще отпразнуват своя бал.

vipusk1

 

Vipusk2

Vipusk3