За светлите майски празници и за това кой не иска на поморийци да им е светло на душите

В националния ни календар месец май е най- светлият и изпълнен с духовност месец.Като се започне от 2 май – на този ден Българската православна църква чества Борисовден в памет на Свети цар Борис-Михаил Покръстител.

11 май – Денят на Светите братя Кирил и Методий. Тогава тачим нашите първоучители и техните букви, променили Европа. На

15 май  – отбелязваме Вазовите майски празници, а

24 май –  приемаме за най-българския празник, но той е и общославянски, и празник за всички, които пишат на кирилица, а те са триста милиона.

Между тези празнични дни ще вмъкна и 6 май – празникът на нашия град  и храмов празник на манастира „Св. Георги Победоносец”.

При толкова празнични дни и светли дати – как на поморийци, да не им е слънчево и душите им да не греят???!!!

Но………………..в едни други държави, където управляващите не се сещат за жителите на града или общината, единствено, когато се провеждат избори, където населението не е само електорат, а на него се гледа като на качествен „материал”, който твори, създава духовни и материални ценности, открива нови работни места, генерира ценни идеи, които ще са от полза за всички , в тези държави, които наричаме „западни демокрации”, никой не е забравен и знаците на признание идват първо от ОБЩИНАТА.

Тя намира начин да изкаже своето уважение, да покаже колко значим е за тях /кмет, градски съвет и др./, този човек, искрено да направи неговата дейност популярна. Да не злоупотреби с идеите му, преписвайки си авторство. И това не са единични случаи………

Прави силно впечатление: поздравленията по различни поводи, благодарствените писма, специалните подаръци и това всичкото подписано от кмета и носещо печата на града или общината.

В тези държави почти няма селище без местен вестник  и електронен сайт и там – също се дава информация и популярност на хубавите и по човешки обикновени неща, които не остават незабелязани и незачетени от ОБЩИНАТА.

А как е при нас, с конкретика в Поморие???!!!

Не си ли от родата или от партията……..чакай от умрял писмо!!!

Валя Георгиева

10 Отзиви

  1. гражданин

    """"""Основната ни задача е да запазим екосистемата и всичко свързано с правилното OLYMPUS DIGITAL CAMERAфункциониране на езерото. Лечебната кал ни дава възможност за развитие на балнеотуризъм, който ще ни осигури целогодишен туристически сезон и трябва оптимално да се възползваме от тази възможност.” – каза кметът Иван Алексиев"""""
    ПАК ГОЛЯМА ЛЪЖА НА КМЕТА, СЛЕД КАТО МЪЛЧИ ЗА ОГРОМНИТЕ НЕЗАКОННИ СТРОЕЖИ НА ИВИЦАТА ПРЕЗ КОЯТО СЕ ПРОСМУКВАШЕ ВОДА ОТ МОРЕТО И НЕ СЕ НАРУШАВАНЕ ЕКОРАВНОВЕСИЕТО В ЛЕЧЕБНОТО ПОМОРИЙСКИ ЕЗЕРО.„
    КОЙТО СЕ Е КЪПАЛ В НЕГО ПРЕЗ ЛЯТОТО НА 2013 ЗНАЕ, ЧЕ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ЕКОРАВНОВЕСИЕТО ДОПРИНАСЯ СЪЗДАДЕНИЯ ОТ ЗЕЛЕНИ БАЛКАНИ ГЛИНЕН ОСТРОВ!? И СВОБОДНОТО ИЗТИЧАНЕ В НЕГО НА ФЕКАЛНИТЕ ВОДИ ОТ КВАРТАЛ СЕВЕР.
    ПО ТОЗИ НАЧИН МИРИЗМАТА НА Т.Н. ЛЕЧЕБНА КАЛ Е ДЪЛБОКО СМУЩАВАЩА , НО КМЕТА СИ МЪЛЧИ.
    ВИСОКОПАРНИТЕ МУ ДУМИ СА НИЩО ОСВЕН ДЕМАГОГИЯ-УВЕРЕТЕ СЕ САМИ В ПОСОЧЕНИТЕ ФАКТИ НА МЯСТО!

  2. наивен

    Както винаги гебаджиите лъжат като да последно. Видно от декларативните или по скоро декоративни слова на поморийския кмет. Самите рибари могат да кажат, че вече и риба няма, след като затвориха канала до жълтия склад. Целта е да се запази миризмата на езерото, което умира всеки ден под глинена покривка от глинените валове и нещестния остров заедно с лайната от циганския квартал. Нека си кажем истината, такава каква е.
    Колкото до герберистите идват избори и задължително трябва да се тегли чертата кой взел, кой откраднал, кой продал и т.н. до финала на бургаския затвор. Този път прошка няма да има за милионите наши пари харчени или по техен език разходвани за луди мероприятия никому ненужни освен за славата на шайката.

  3. Симона

    Вчера, 16 май 2014 така дълго рекламираната среща на видни български учени на тема лечебното езеро е била прекратена без обяснение от кмета. Който вероятно не е очаквал такива неудобни въпроси посветени на проблемите с езерото и около него.
    А пък така широко рекламираната му предизборна програма за ежемесечни открити срещи с гражданите остана на хартия. Видимо е растящото гражданско възмущение от нескопосаното управление на ГЕРБ в община Поморие.

  4. Самогон

    Айде идваме и скоро ще си имаме руски кмет или български посочен от нас. Писна ни от нелепи местни първенци, които само говорят за общи блага в направление лични изгоди. Поняли или нет, всего равно!

  5. Тази особа какво е направила за града ни, след като близо 15 години нейната фондация е патерица на всяка власт. Айде моля ви се, скрийте се в миша дупка, че такива безопасни игли сте, даже ни прилошава от нелепите ви съждения относно какво и как струва ми се.

    • до нона

      Четивото е за интелигентни хора, но ти явно не си от тях!!!

  6. Ми що тъй ма Маро? Нейсе и тебе ще прежалим, толкова серсеми минаха през града ни, та чак замириса на ентелегентни хора със скрити имена """""""""""Четивото е за интелигентни хора, но ти явно не си от тях!!!. ""
    Завистта е водещо начало при приматите, нъл тъй злобарке и ДИМ ДА ТЕ НЯМА!

    • до нона

      Малоумни бъртвежи и липса на психичен баланс!!!

      Запиши си час при психиатър!!!

  7. Е те тва вече е трагедия, когато лудите казват на нормалните, че са луди и дори дават оценка като специалисти по психология. Объркан свят или свят на побъркани люде, които меродавно си позволяват да дават оценки без обаче да се легитимират. Анонимността е присъща на завистниците!