Творци и дейци на културата ще бъдат удостоени с награди по случай 24 май

На церемонията на 20 май т.г. световноизвестният оперен певец Никола Гюзелев ще бъде удостоен посмъртно с най-високото отличие на Министерството на културата – наградата „Златен век” огърлие, за изключителни заслуги и принос в развитието на българската култура, като наградата ще бъде връчена на вдовицата на легендарния български бас Анна-Мария Гюзелева

Министър Петър Стоянович ще удостои на 20 май 2014 г. /вторник/ с традиционните годишни награди на Министерство на културата изявени творци и дейци на културата по случай 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Официалната церемония по награждаването ще се състои от 11:00 часа на 20 май т.г. в зала „Сцена 17″ на Министерството на културата на бул. “Ал. Стамболийски”№ 17.

Наградите в отделните категории са: почетна грамота, плакет „Златен век” – печат на Симеон Велики, както и „Златен век” с огърлие.

Големият български оперен певец Никола Гюзелев ще получи посмъртно най-високото отличие на Министерството на културата – наградата „Златен век” огърлие, за изключителни заслуги и принос в развитието на българската култура. Високото отличие „Златен век” с огърлие ще бъде връчено на церемонията от министър Петър Стоянович на вдовицата на прочутия български бас – Анна-Мария Гюзелева. Именитият ни певец, който ни напусна в петък, беше в списъка на творците и артистите, които щяха да получат престижни отличия от Министерството на културата по повод предстоящия Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, но скръбната вест изпревари личното му награждаване./КРОСС/

 

 

 

1 коментар

  1. Първият, който беше награден от ОБЩИНА ПОМОРИЕ за "ЦЯЛОСТЕН ПРИНОС В ОБЛАСТТА НА ОБРАЗОВАНИЕТО И КУЛТУРАТА" е един бивш директор, който съсипа СОУ "Иван Вазов", по негова вина имаше нулеви години на прием, излъга една цяла паралелка, която учи, но не получи обещаната специалност. Този, същият не знаеше на кой" политически Господ" да се кланя, сменяше убеждения и поетични възхвали според това: "От къде духа вятъра", след многогодишни напъни за членство в БСП, стана върл,СЕДЕСАР и си въобрази, че той самият е Господ и започна масови уволнения в у-щето по политически причини. Когато Царят дойде на власт, се оказа, че дядото на този, същият – бивш директор, е бил ГОЛЯМ МОНАРХИСТ и сега………..няма да се учудя, ако се окаже, че е станал и ГЕРБАРИСТ, след кото ОБЩИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ пръв го удостои с такова призвание!!!