Слънчев бряг се модернизира в духа на Дубай

Очакваме силен туристически сезон и нов ръст на руските туристи това лято, съобщи изпълнителният директор на най-голямото хотелско дружество в Слънчев бряг Пейко Янков. За периода от 15 юни до 15 септември цялата хотелска база на „Слънчев бряг хотел холдингс” АД вече е резервирана близо 100 процента. Активният туристически сезон за дружеството започна през месец май и ще продължи до края на септември.

Дружеството открива новия сезон с най-голямата и новаторска инвестиция досега в реконструкцията на хотел в Слънчев бряг. Емблематичният панорамен хотел „Бургас бийч” посрещна първите си туристи за сезона с нова футуристична визия, която може да се сравни с хотелската екзотиката на Дубай. При това е реализирана изцяло от български екип архитекти, дизайнери и строители.

Първият хотелски небостъргач в Слънчев бряг – „Бургас”, разположен до самия плаж в сърцето на залива, вече е и първият хотел в курорта с модернистичен облик, осъществен след пълна промяна на фасадата и интериора. Хотелът е свързан и с панорамен воден комплекс от басейни над земята.

Новата визия на „Бургас бийч” е част от стратегията на „Слънчев бряг хотел холдингс” за все по-високо ниво на услугите и условията, според изискванията на високия клас туристи.

Заедно с „Бургас бийч”, дружеството включва в структурата си големите хотелски комплекси „Хризантема”, „Несебър бийч”, „Тракия”, „Тракия плаза”, „Тракия апарт”. Всеки от хотелските коплекси е тип „курорт в курорта” с оригинален дизайн и архитектура, с големи паркови площи и басейни.

Дружеството работи с над 30 туроператорски фирми, между които най-големите на световния туристически пазар. Водещо е в предлагането на услугата „ол инклузив” в Слънчев бряг по най-добрите световни практики.

„Инвестиционната стратегия на дружеството е насочена към качествено ново ниво модерен туризъм. За нас това е успешната формула да задържим и да разширим позициите си на световния туристически пазар, дори във време на икономическа криза”- коментира генералният мениджър на „Слънчев бряг хотел холдингс” Янко Янов. Според него, туризмът е динамичен отрасъл и „Слънчев бряг хотел холдингс” вече навлиза в своята втора фаза на развитие към модерен туризъм.

Кризата в Украйна не се отразява върху т. нар. „самолетни туристи”, които пътуват от други туристически дестинации, а те са основните туристи в нашите хотели, уточни генералният мениджър на „Слънчев бряг хотел холдингс”. „Остава стабилен и постоянен интересът към нашия туристически продукт в Германия, в страните от Централна и Източна Европа, Прибалтийските републики, Израел. Продължава тенденцията на засилен интерес и ръст на записванията от Русия. Нашата политика е на пълна равнопоставеност и еднакви цени и отстъпки и за българските и за чуждестранните туристи. Всички туристи имат възможност да направят и директни резервации за хотелите онлайн по интернет ”- съобщи Янов.

Според него, в момента има застой в записванията на украински туристи и това е напълно разбираемо, но туристите от Украйна заемат твърде малък дял, за да повлияят на туристическия сезон.

Очаква се кризата в Украйна да рефлектира най-силно върху автобусния и автомобилен туризъм оттам, както и върху фамилните и малки хотели, които са свързани с този пазар и не успеят да се адаптират в новите условия.