Празнични прояви по случай 24 май

В Поморие Денят на българската просвета, култура и на славянската писменост – 24 май ще започне с празнично шествие от 10.00 часа по главната улица на града. За 10.30 ч. е предвиден празничният концерт пред читалище ”Просвета-1888”. Слово за празника ще прочете Донка Китанова, секретар на НЧ „Светлина- 1939”-Поморие, а рецитал, посветен на Светите братя Кирил и Методий ще произнесе Доника Грахулова. В програмата ще вземат участие ОДЗ „Детелина”, ЦДГ „Веселушко”, СОУ „Иван Вазов”, ОУ „Христо Ботев”-Поморие, ОДК, Клубовете по спортни танци „Блясък” и ”Поморие”, НЧ „Просвета- 1888, Общински духов оркестър и Духов оркестър при СОУ „Иван Вазов”-Поморие.

В навечерието на празника ще бъдат връчени плакети и грамоти за заслуги и принос в развитието на културата и образованието на над 70 учители и читалищни дейци в община Поморие. Официалната церемония, организирана от Община Поморие ще се състои на 22 май 2014 г., от 18.00 часа, в салона на НЧ „Просвета 1888” , с участието на децата от ДФТА „Раковина”, с ръководител Владимир Данаилов и Вокална група при Общински детски комплекс, с ръководител Анета Данаилова, които ще изнесат празничен концерт.

На 23.05.2014 г.от 19.00 ч., по повод патронния празник на с. Лъка, на площада в поморийското село ще има празнична програма с лазерно шоу, в която ще участва Танцов клуб „Кокиче” с. Каменар.