Работници получават инструктаж за кого да гласуват

За контролиран вот, съобщи Нова телевизия. Заради буквата на закона в репортажа не се съобщава името на партията, но от медията обещават да направят това веднага след края на изборите на 25 май.

В мини “Бобов дол” всеки ден вместо инструктаж за работата, миньорите получават инструктаж за кого да гласуват. Работниците твърдят, че за първи път получават заплатите си по-рано – аванс не от обичайните 100 лева, а с добавка от 50, тоест 150 лв.

Това не е аванс, а бонус, премия за изборите, признава работник, който остава анонимен. Обещавали им охолен живот, признава още той.

“Организацията е по списък. Началник-участъците на рудниците в назначенията питат по отделно всеки човек, колко човека може да подсигури за изборите на 25-ти май. Уволнение грози тези, които не гласуват”, разказа миньорът. Той не иска да се види лицето му, за да не изгуби работата си. От нея зависи не само той, но и съпругата му и двете му деца. Всичко, което разказа пред камерата ни, се потвърждава още на следващия ден.

„Трябва да имаме подкрепата на … Това е основното”, обяснява друг. „Всичко е точно, на народа обяснено, знае номера на бюлетината”, разказва още миньорът.

До медията са получени сигнали и от други предприятия, където има контролиран вот./КРОСС/